Career Stories, οι παρουσιάσεις

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης Career Stories του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 26 Μαρτίου στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 71 άτομα, φοιτητές κι απόφοιτοι του Τμήματος. Στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Μιλήσαν οι Γιώργος Κολοβέντζος, fellow στο CERN, Μανόλης Πλατάκης, του Microsoft Development Center Norway και Δημήτρης Ράπτης, tech lead στο thebid.eu.

Ο Γιώργος Κολοβέντζος μας παρουσίασε το CERN και τις θέσεις που προκηρύσσονται εκεί για όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα. Οι μισοί Έλληνες τεχνικοί φοιτητές είναι από το Τμήμα μας, οπότε αποδεδειγμένα οι αιτήσεις σας έχουν υψηλές πιθανότητες επιτυχίας. Η παρουσίαση του Γιώργου είναι εδώ.

Ο Μανόλης Πλατάκης μας μίλησε για το Development Center της Microsoft στη Νορβηγία και την εμπειρία του να εργάζεσαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού στον κόσμο, καθώς και για τη ζωή στο βόρειο άκρο της Ευρώπης. Μετά από συνομιλίες με καθηγητές του Τμήματος και το ενδιαφέρον που τους προξένησαν, οι διευθυντές του κέντρου εξέφρασαν την επιθυμία να εξετάσουν κι άλλους αποφοίτους του Τμήματός μας για πιθανή πρόσληψη. Η παρουσίαση του Μανόλη είναι εδώ.

Ο Δημήτρης Ράπτης μας μοιράστηκε τις εμπειρίες του από την Ελληνική κοινότητα των startups κι έδωσε πρακτικές συμβουλές για όσους θέλουν να απασχοληθούν σε αυτήν. Με την πρόσφατη εισροή ευρωπαϊκών πόρων, την ίδρυση νέων funds που προσανατολίζονται κυρίως στην Ελληνική αγορά, και την δημοσιότητα που έχει λάβει η επιχειρηματική σκηνή της χώρας, τα Ελληνικά startups αναπτύσσονται πλέον ραγδαία και η ζήτησή τους για ικανούς προγραμματιστές αυξάνεται αντίστοιχα. Η παρουσίαση του Δημήτρη είναι εδώ.

Career Stories pt. 2

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α56) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, θα λάβει μέρος η συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης Career Stories του Συλλόγου Αποφοίτων. Μετά την παρουσίαση θέσεων εργασίας στη Microsoft και το CERN και την ελληνική startup κοινότητα, θα δώσουμε συμβουλές σύνταξης βιογραφικού -συγκεκριμένα για το βιογραφικό του προγραμματιστή ή του ακαδημαϊκού- και για τη διαδικασία της συνέντευξης. Επίσης, επαγγελματίες έμπειροι κι από τις δύο πλευρές της διαδικασίας πρόσληψης θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το βιογραφικό σας σε ένα hands on workshop!

Μην λείψετε! Και μη ξεχάσετε να φέρετε τα βιογραφικά σας για να τα δούμε και να συμβουλέψουμε!

Μοιραστείτε το facebook event: http://www.facebook.com/events/587615851249057/

Career Stories pt. 2

Career Stories

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, 18:00, στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, θα παρουσιαστούν θέσεις εργασίας από αποφοίτους μας στη Microsoft, το CERN και σε ελληνικά startups! Οι συνάδελφοί μας που εργάζονται σε αυτές τις εταιρίες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα δώσουν συμβουλές για όσους θέλουν ακολουθήσουν το δρόμο τους.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί την Τρίτη 2 Απριλίου, με συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού για προγραμματιστές, και τη διαδικασία συνέντευξης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δεύτερη εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Μοιραστείτε το facebook event: http://www.facebook.com/events/340513936049624/

Σύνθεση νέου ΔΣ

Με συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δομή του για τη θητεία 2012-2013:

 • Πρόεδρος: Δημήτρης Ράπτης
 • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Κωτσάκος
 • Γενικός Γραμματέας: Λεωνίδας Περέλλης
 • Ταμίας: Δημήτρης Μπάκας
 • Σύμβουλος: Θωμάς Παπασπύρος

Συνάντηση Αποφοίτων: Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Αγαπητοί συναπόφοιτοι, σας προσκαλούμε με ελάχιστη επισημότητα αλλά αρκετή καλή διάθεση για μπύρες την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου κατά τις 19:00 στο The Wee Dram, Κονοπισοπούλου 23 & Λογοθετίδη γωνία, κοντά στο σταθμό μετρό Πανόρμου.

Έχουμε καιρό να συναντηθούμε, κι είναι ευκαιρία να κόψουμε και την πίτα του Συλλόγου!

Σας περιμένουμε, και πείτε και στους φίλους σας!

Μοιραστείτε το facebook event: http://www.facebook.com/events/588554174492143/

Η γυναίκα στην επιστήμη και στο Επάγγελμα Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών (νέα ημερομηνία)

Ενημέρωση: η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο λόγω κωλύματος, και θα λάβει μέρος εξ αναβολής στις 24 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα παραμένει ως είχε.

Ακολουθεί η παλιότερη ανακοίνωση.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «Η γυναίκα στην επιστήμη και στο Επάγγελμα Πληροφορικής/Τηλεπικοινωνιών» στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η Ελληνική Εταιρία Γυναικών Πανεπιστημιακών. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το ακροατήριο.

Σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται γνωστή η προσπάθεια και οι επιτυχίες γυναικών επιστημόνων, επιτυχίες που παίρνουν περισσότερη σημασία ακριβώς λόγω της υποεκπροσώπησής τους. Ευχαριστούμε την κα. Γρηγοριάδου και την κα. Τσαλγατίδου που μας ενημέρωσαν για την εκδήλωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

17:00 – 17:50 Προσέλευση
17:50 – 18:00 Χαιρετισµός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Παναγιώτη Γεωργιάδη
18:00 – 18:45 Χαιρετισµός και παρουσίαση της ΕΛΕΓΥΠ από την Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΕΓΥΠ, Στέλλα Βοσνιάδου Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
18:45 – 19:00 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός ως φοιτήτρια προπτυχιακή/μεταπτυχιακή: Στατιστικές και Πραγµατικότητα», Μαρία Γρηγοριάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
19:00 – 19:15 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός στην Ανωτάτη Εκπαίδευση», Αφροδίτη Τσαλγατίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ, Νάνσυ Αλωνιστιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ, Κυπαρισία Παπανικολάου, Επίκουρη καθηγήτρια, ΑΣΠΑΙΤΕ
19:15 – 19:30 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός στις Επιχειρήσεις και στο Δημόσιο Τομέα», Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια, IT Advisory, KPMG partner, Ελευθερία Αυγέρη Στέλεχος Πληρ/κής, ΕΔΑ Περιφέρειας Ηπείρου, Μαρία Αναστασίου, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης
19.30 – 19.45 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός σε Επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια του Εξωτερικού», Μιμίκα Κωλέτσου, Staff Software Engineer, USA, Ελένη Μπέρκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπ. Tampere, Finland
19:45 - 20:15 «Προσωπικές πορείες: επιλογές, διλήμματα, διακρίσεις, ευκαιρίες», ανοιχτή συζήτηση µε το ακροατήριο, Συντονισµός: Μαρία Γρηγοριάδου, Ομ. Καθηγήτρια

1ο workshop Νεανικής Επιχειρηματικότητας Cognitive Space

Η Cognitive Space μας ενημέρωσε για τη σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την δικτύωση μεταξύ των νέων και ανερχόμενων ελληνικών επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια αυτά, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δωρεάν workshops που απευθύνονται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους σχολών που άπτονται των νέων τεχνολογιών. Το πρώτο θα λάβει χώρα στις 30/11/2012 σε ξεχωριστό χώρο στο βιβλιο-καφέ Έναστρον, Σόλωνος 101, Αθήνα.

Θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δημιουργία ενός startup και θα δοθούν συμβουλές στους επίδοξους επιχειρηματίες. Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στο site της Cognitive Space.

Αποτελέσματα Εκλογών 2012

Αξιότιμοι συναπόφοιτοι,

τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών του Συλλόγου Αποφοίτων, μετά την καταμέτρηση, έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Εκλέγονται:

 1. Παπασπύρου Θωμάς 15 ψήφοι
 2. Μπάκας Δημήτριος 13 ψήφοι
 3. Κωτσάκος Δημήτριος 10 ψήφοι
 4. Ράπτης Δημήτριος 9 ψήφοι
 5. Περέλλης Λεωνίδας 8 ψήφοι

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Εκλέγονται:

 1. Καρρά Εύη 14 ψήφοι
 2. Σάκκος Παναγιώτης 13 άτομα
 3. Γεωργαντόπουλος Βύρων 11 άτομα

Συνολικά ψήφισαν 23 άτομα.

Για τη σύσταση του νέου ΔΣ θα αποφασίσουν οι εκλεγείς σε συνεδρίαση που θα συγκληθεί, με ευθύνη του υποψηφίου που ήρθε πρώτος σε ψήφους. Το ίδιο ισχύει και για τη σύσταση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Υποψηφιότητες εκλογών 2012

Η παρούσα δημοσίευση θα ενημερωθεί για τυχόν νέες υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν μέχρι τη λήξη της διορίας.

Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ είναι:

 • Κωτσάκος Δημήτριος
 • Μπάκας Δημήτριος
 • Παπασπύρος Θωμάς
 • Περέλλης Λεωνίδας
 • Ράπτης Δημήτριος
 • Σπηλιοπούλου Ηλιάνα

Οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ είναι:

 • Γεωργαντόπουλος Βύρων
 • Καρρά Εύη
 • Σάκκος Παναγιώτης

Κάλεσμα σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων σε τακτική (εκλογοαπολογιστική) Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο χώρο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (αίθουσα συνεδριάσεων Α56). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 19:30.

Στην Συνέλευση θα αποφασιστεί και η ημερομηνία για τις εκλογές του Συλλόγου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

 1. Εκλογή προέδρου Γ.Σ
 2. Έκθεση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου για το έτος 2011-2012
 3. Συζήτηση και έκθεση απόψεων των μελών για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του Συλλόγου
 4. Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής
 5. Επικύρωση εκλογικού κανονισμού
 6. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

Κοπή πίτας 2012 Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 20:00 στο cafe Floral, στην πλατεία Εξαρχείων.

Όπως κάθε χρόνο, και φέτος ο τυχερός του φλουριού θα έχει δώρο που φανταζόμαστε ότι ενδιαφέρει όλους τους πληροφορικούς -ελάτε για να μάθετε περισσότερα!

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο σχετικό facebook event, για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωση.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Ώρες επισκέψεων συλλόγου

Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, και κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη του μήνα, θα μπορείτε να συναντάτε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων τις ώρες 19:00-21:00 στην αίθουσα Α9 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Τμήματος κο. Παναγιώτη Γεωργιάδη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας για χρήση από το Σύλλογό μας.

Επιπλέον, κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων θα συγκεντρώνονται εκεί για τις τακτικές συνεδριάσεις τους. Όποιος ενδιαφέρεται είναι ευπρόσδεκτος να τις παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, και να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα επιθυμείτε!

Αποτελέσματα Εκλογών 2011

Αξιότιμοι συναπόφοιτοι,

τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών του Συλλόγου Αποφοίτων, μετά την καταμέτρηση, έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Εκλέγονται:

 1. Περέλλης Λεωνίδας 26 ψήφοι
 2. Ορφανού Ανθή 20 ψήφοι
 3. Πρίντεζης Νίκος 18 ψήφοι
 4. Ράπτης Δημήτρης 15 ψήφοι
 5. Γάτσος Θοδωρής 7 ψήφοι

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Εκλέγονται:

 1. Θωμαΐδου Σταματίνα 24 ψήφοι
 2. Κωτσάκος Δημήτρης 18 ψήφοι
 3. Γεωργαντόπουλος Βύρων 14 ψήφοι

Λευκά 2

Άκυρα 1

Συνολικά ψήφισαν 38 άτομα.

Για τη σύσταση του νέου ΔΣ θα αποφασίσουν οι εκλεγείς σε συνεδρίαση που θα συγκληθεί, με ευθύνη του υποψηφίου που ήρθε πρώτος σε ψήφους. Το ίδιο ισχύει και για τη σύσταση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Θωμαΐδου Σταματίνα

Γενική Γραμματέας, εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ

Υποψηφιότητες για τις Εκλογές 2011

Υποψήφιοι για ΔΣ :

1. Θοδωρής Γάτσος
2. Ανθή Ορφανού
3. Λεωνίδας Περέλλης
4. Νίκος Πρίντεζης
5. Δημήτρης Ράπτης

Υποψήφιοι για ΕΕ
1. Σταματίνα Θωμαΐδου
2. Βύρων Γεωργαντόπουλος
3. Δημήτρης Κωτσάκος

Νέα ημερομηνία των εκλογών: 6/7/2011.

Νέα ημερομηνία των εκλογών: 6/7.

Ισχύουν όλα τα διαδικαστικά των προηγούμενων ανακοινώσεων! Παρακαλούμε με τη συμμετοχή σας να βοηθήσετε το Σύλλογο μας :) Επίσης, περιμένουμε ακόμη τη δήλωση υποψηφιοτήτων για το ΔΣ!

Έκτακτη Αναβολή Εκλογών λόγω της απεργίας

Οι αυριανές εκλογές της 29/6 του Συλλόγου Αποφοίτων αναβάλλονται εκτάκτως, λόγω της αυριανής απεργίας!

Νέα ημερομηνία για την επόμενη εβδομάδα. Θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων

Εκλογές 2011: επιστολή Δ.Σ. προς τους αποφοίτους

Αγαπητοί συναπόφοιτοι και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,

Ο Σύλλογος Αποφοίτων θα διοργανώσει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 14:00-21:00 τις ετήσιες εκλογές για τη σύσταση του νέου ΔΣ του, και θέλουμε να σας προσκαλέσουμε όλους να παρευρεθείτε, καθώς και στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 την ίδια μέρα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με θέμα «Η κατάσταση της Πληροφορικής στην Ελλάδα, ανεργία, απασχόληση και διέξοδοι«. Παράλληλα θα υπάρχει στον προαύλιο χώρο μινι-μπουφέ!

Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σχετικό facebook event και να ενημερώσετε όσους απόφοιτους γνωρίζετε που ενδέχεται να μην έχουν ενημερωθεί. Η ανάπτυξη του Συλλόγου Αποφοίτων στηρίζεται στα μέλη του, και ζητάμε σε αυτό τη βοήθειά σας!

Ως νεαρός (ακόμα) σύλλογος έχουμε λίγες παραδόσεις, αλλά αυτές που έχουμε τις τηρούμε· κατά συνέπεια, όπως και πέρυσι, όποιος ψηφίσει στις εκλογές του Συλλόγου μπορεί να υπολογίζει σε ένα πολύ όμορφο δώρο!

Συστήνουμε λοιπόν στους συναποφοίτους μας, παλιούς και νέους, να δώσουν το παρών και να επιλέξουν τους υποψήφιους που τους εμπνέουν εμπιστοσύνη για να διοικήσουν το Σύλλογο την επόμενη χρονιά. Οι παλιοί θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συναντήσουν τους πρώην συμφοιτητές τους, ενώ οι νέοι να δημιουργήσουν επαφές που μπορεί να τους φανούν χρήσιμες στην μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Όλοι μαζί δε, θα έχουμε την ευκαιρία μιας φιλικής συγκέντρωσης με ομοίους μας σε ζεστή (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ατμόσφαιρα!

Επίσης προσκαλούμε όλα τα μέλη κι επίδοξα μέλη του Συλλόγου να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλουν υποψηφιότητα. Ένα πολυπληθές ψηφοδέλτιο είναι κρίσιμης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου. Αν επιθυμείτε να είστε υποψήφιος πρέπει να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας έως και την προηγούμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή έως και την Τρίτη 28/6/2010 στις
23:59 το βράδυ, στο email του Συλλόγου.

Το email σας πρέπει να έχει θέμα (subject) «Υποψηφιότητα» και να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

 • το όργανο για το οποίο είστε υποψήφιος (ΔΣ ή ΕΕ)
 • τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, έτος αποφοίτησης, κινητό τηλέφωνο, email
 • προαιρετικά, μια σύντομη παρουσίαση του υποψηφίου (περί τις 100 λέξεις), για δημοσίευση στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου.

Ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ, όπως παρουσιάστηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, θα σας δώσει μια ιδέα του έργου που μπορεί να προσφέρει ο Σύλλογος Αποφοίτων. Τονίζουμε βέβαια πως είναι ένα υποσύνολο μόνο των δυνατοτήτων που έχει ο Σύλλογος, οι οποίες μπορούν να ξεδιπλωθούν με την ισχυρή στήριξή του από εσάς!

Σας περιμένουμε,

Το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων
Δημήτρης Ράπτης, Σταματίνα Θωμαΐδου, Δημήτρης Μανιαδάκης, Χαράλαμπος Νικολάου, Κωνσταντίνος Κραββαρίτης

Εκλογές 2011: ανακοίνωση, πληροφορίες και διαδικαστικά

Σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Αποφοίτων για την χρονιά 2011-2012 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στην αίθουσα Β’ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Για τρίτη χρονιά, προσκαλούμε όλα τα μέλη μας και τους αποφοίτους του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών να δώσουν το παρών στις εκλογές, αλλά και να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλουν υποψηφιότητα. Ένα πολυπληθές ψηφοδέλτιο είναι κρίσιμης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου.

Πληροφορίες για τους ψηφοφόρους

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα τακτικά μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων που έχουν  καταβάλλει την ετήσια συνδρομή τους για το τρέχον έτος. Θα έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε ως μέλη, αλλά και να εξοφλήσετε τη συνδρομή σας την ημέρα των εκλογών. Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος της ετήσιας συνδρομής είναι €5, ενώ μπορείτε προαιρετικά να καταβάλετε επιπλέον οικονομική ενίσχυση, αν το θέλετε.

Τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο για όλους τους υποψηφίους και χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές ενότητες, για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή αντίστοιχα. Η προτίμηση προς κάποιο υποψήφιο δηλώνεται με ένα σταυρό δίπλα από το όνομα του υποψηφίου. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης είναι:

 • έως 3 σταυροί για το Διοικητικό Συμβούλιο
 • έως 2 σταυροί για την Ελεγκτική Επιτροπή

Πληροφορίες για τους υποψηφίους

Οποιοδήποτε τακτικό μέλος του Συλλόγου έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή. Αν επιθυμείτε να είστε υποψήφιος πρέπει να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας έως και την προηγούμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή έως και την Τρίτη 28/6/2010 στις 23:59 το βράδυ, στο email του Συλλόγου.

Το email σας πρέπει να έχει θέμα (subject) «Υποψηφιότητα» και να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

 • το όργανο για το οποίο είστε υποψήφιος (ΔΣ ή ΕΕ)
 • τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, έτος αποφοίτησης, κινητό τηλέφωνο, email
 • προαιρετικά, μια σύντομη παρουσίαση του υποψηφίου (περί τις 100 λέξεις), για δημοσίευση στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου.

Για να θέσετε υποψηφιότητα, είναι απαραίτητο να έχετε κάνει εγγραφή ως τακτικά μέλη.

Ανακοίνωση λίστας υποψηφίων

Ο κατάλογος των υποψηφίων για το ΔΣ και την ΕΕ θα ανακοινωθεί το πρωί της ημέρας των εκλογών.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία μπορείτε το διαβάσετε το πλήρες κείμενο του εκλογικού κανονισμού που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση.

Απολογισμός Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων 2010-2011

Ακολουθεί η παρουσίαση των πεπραγμένων του Δ.Σ. που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Δημήτρης Ράπτης στην τακτική Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2011, τροποποιημένη με βάση τις αλλαγές που αποφασίστηκαν από το σώμα της Συνέλευσης.

Παρουσιαση Πεπραγμένων 2011

Πρακτικά Εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. 16/6/2011

Διαβάστε τα πρακτικά της ετήσιας τακτικής εκλογοαπολοιστικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/06/2011, με την παρακάτω ημερήσια διάταξη:

 1. Εκλογή προέδρου Γ.Σ.
 2. Έκθεση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου για το έτος 2010-2011
 3. Συζήτηση και έκθεση απόψεων των μελών για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του Συλλόγου
 4. Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής
 5. Επικύρωση εκλογικού κανονισμού
 6. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

Πρακτικά Εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. 16/6/2011

Σήμερα διεξήχθη η τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. η οποία και αποφάσισε τα εξής:

 1. Εξέλεξε ως Πρόεδρο της Συνέλευσης τον Δημήτρη Ράπτη (ομόφωνα)
 2. Ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση πεπραγμένων και τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου 2010-2011
 3. Τη διεξαγωγή εκλογών για το νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα Β του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Ώρα έναξης εκλογικής διαδικασίας 14:00 και ώρα λήξης 21:00
 4. Επικύρωσε τον εκλογικό κανονισμό των επικείμενων αυτών εκλογών
 5. Η εφορευτική επιτροπή των εκλογών αποφασίστηκε ομόφωνα να αποτελείται από τους:
  • Θοδωρή Γεωργίου
  • Στέλιο Καραμπασάκη
  • Χαράλαμπο Νικολάου

Ο Πρόεδρος του ΔΣ (καθώς και πρόεδρος της ΓΣ)

Δημήτρης Ράπτης

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (28/5/2011)

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σήμερα συνεδρίασε για 6η φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και αποφάσισε τα εξής:
1. Διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Εκλογή Προέδρου Γ.Σ.
 • Έκθεση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου για το έτος 2010-2011
 • Συζήτηση και έκθεση απόψεων των μελών για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του Συλλόγου
 • Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής
 • Επικύρωση εκλογικού κανονισμού
 • Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

2. Δημιουργία αφίσας για τις εκλογές που θα διεξαχθούν
3. Συζήτηση και καθορισμός «δώρου-ενθυμίου». Παραγγελία αναμνηστικών κονκάρδων για να δοθούν ως ενθύμιο στα μέλη του Συλλόγου τα οποία θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία
4. Αγορά φακέλων για την εκλογική διαδικασία
5. Κλείσιμο αίθουσας για τη διεξαγωγή των εκλογών (αίθουσα Β του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών)
6. Εκτύπωση ψηφοδελτίων με τους υποψήφιους για τις θέσεις του ΔΣ και την ΕΕ
7. Ανάρτηση ανακοινώσεων για τη διεξαγωγή των εκλογών
8. Ενημέρωση του δικτυακού τόπου του Συλλόγου Αποφοίτων, allalumni@d.uoa.gr, ηλεκτρονικής λίστας και κοινωνικών μέσων δικτύωσης
9. Εκ νέου σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά το πέρας της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ράπτης

Η Γραμματέας
Σταματίνα Θωμαΐδου

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2011

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων σε τακτική (εκλογοαπολογιστική) Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 στο χώρο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (αίθουσα συνεδριάσεων Α56). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 19:30.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

 1. Εκλογή προέδρου Γ.Σ.
 2. Έκθεση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου για το έτος 2010-2011
 3. Συζήτηση και έκθεση απόψεων των μελών για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του Συλλόγου
 4. Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής
 5. Επικύρωση εκλογικού κανονισμού
 6. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (30/3/2011)

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Σήμερα συνεδρίασε για 5η φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και αποφάσισε τα εξής:

 1. Nα γίνει παρέμβαση για τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε με τα e-mails και τους λογαριασμούς των αποφοίτων έπειτα από τη μετάβαση στις νέες δικτυακές υπηρεσίες του NOC.
 2. Καταγραφή συμπερασμάτων προηγούμενου ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν απόφοιτοι και άτομα που ενδιαφέρονται για το Σύλλογο των αποφοίτων του Τμήματός μας.
 3. Διοργάνωση εκδήλωσης με κύρια θεματολογία το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα δικαιώματα των αποφοίτων Πληροφορικής και των αποφοίτων Πολυτεχνικών σχολών ώστε να αποσαφηνιστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα στους φοιτητές και τους αποφοίτους μας. Συζήτηση με την ΕΠΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 4. Διοργάνωση ομιλιών στο πλαίσιο μικρών συχνών εκδηλώσεων για ζητήματα Πληροφορικής, επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας.
 5. Κάλεσμα στα μέλη του Συλλόγου για συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα με σκοπό τη σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των αποφοίτων.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ράπτης

Η Γραμματέας
Σταματίνα Θωμαΐδου

Alumni meetup, Παρασκευή 15 Απριλίου

Ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλεί σε συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00, στο James Joyce Irish Pub, Άστιγγος 12 Μοναστηράκι-Θησείο.

Πρώτο ρόλο στη συνάντηση θα έχει το ποτό και το φαΐ, αλλά ελπίζουμε πως αυτό δε θα βλάψει και τις συζητήσεις! Θα χαρούμε να σας μιλήσουμε και να ακούσουμε ιδέες κι απόψεις, καθώς και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.

Σας περιμένουμε όλους!

Δείτε και το σχετικό facebook event, και μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (30/1/2011)

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σήμερα συνεδρίασε για 4η φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και αποφάσισε τα εξής:

 1. Αποφασίσαμε να συνταχθεί ερωτηματολόγιο έτσι ώστε να δούμε τις διαθέσεις των αποφοίτων του Συλλόγου μας, των προπτυχιακών του Τμήματος αλλά και άλλων προσώπων που ενδιαφέρονται για το Σύλλογο σχετικά με μελλοντικές δράσεις, εκδηλώσεις, αλλά και γενικότερα έτσι ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις βλέψεις και τις σκέψεις τους σχετικά με το τι θέλουν να κάνουν οι ίδιοι επαγγελματικά στο μέλλον.
 2. Αποφασίσαμε τη διοργάνωση συνάντησης των μελών του Συλλόγου Αποφοίτων για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Παρασκευή 18/2/11
 3. Οργάνωση και συζήτηση για διεξαγωγή εκδήλωσης με την ΕΠΕ
 4. Επόμενες κινήσεις για αναζήτηση έδρας του Συλλόγου και συνάντηση με τον αντιπρύτανη κ. Σφηκόπουλο

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ράπτης

Η Γραμματέας
Σταματίνα Θωμαΐδου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2011 του Συλλόγου Αποφοίτων

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του για το 2011, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/02 στις 21:00, στο Floral Cafe  (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων).
Σας περιμένουμε για καφέ/ποτό και κουβέντα!
Ο τυχερός που θα βρει το φλουρί της πίτας θα κερδίσει μια πλατφόρμα Arduino!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων

Πρόσκληση σε Ανοιχτή Συζήτηση: Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα» που θα λάβει μέρος στο Αμφιθέατρο του Τμήματος μας (στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 – 21:00.

Η agenda της συζήτησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

 • Ο Επαγγελματίας Πληροφορικός (Τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα – Επαγγελματικά Δικαιώματα – Εθνικό Επιμελητήριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών)
 • Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Επάρκεια – Η Πληροφορική στο νέο Λύκειο)
 • Μέλλον της Πληροφορικής στην Ελλάδα (Θέσεις εργασίας – Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα)

Σας περιμένουμε έτσι ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να θέσουμε όλοι τις απόψεις μας για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Παρακαλoύμε δηλώστε συμμετοχή στο facebook event και γνωστοποιήστε την πρόσκληση όπου κρίνετε απαραίτητο.

Ακολουθούν πληροφορίες πρόσβασης.

Read More »

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (14/11/2010)

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα συνεδρίασε για 3η φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και αποφάσισε τα εξής:

 1. Διοργάνωση Ανοιχτής Συζήτησης με τίτλο «Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα» στο Αμφιθέατρο του Τμήματός μας την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 – 21:00
 2. Έγινε ανάθεση αρμοδιοτήτων για την οργάνωση της συζήτησης και την προώθηση και ενημέρωση των αποφοίτων Πληροφορικής αλλά και άλλων σημαντικών προσώπων του χώρου της Πληροφορικής στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος,

Δημήτρης Ράπτης

Η Γραμματέας,

Σταματίνα Θωμαΐδου

Ενημέρωση προς τον Σύλλογο Προπτυχιακών για την Παιδαγωγική Επάρκεια

Αποστείλαμε ενημέρωση προς τον Σύλλογο Προπτυχιακών του Τμήματός μας έτσι ώστε να γνωρίζουν τις εξελίξεις, τις κινήσεις και τις προσπάθειες γύρω από το ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας και των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια των αποφοίτων πληροφορικής γενικότερα και του Τμήματός μας ειδικότερα, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις μέχρι τώρα κινήσεις του Συλλόγου Αποφοίτων πάνω στο θέμα.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, το καλοκαίρι του 2009 το Υπουργείο Παιδείας πέρασε μια τροπολογία με την οποία το τμήμα Διδακτικής της Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Ψηφιακών Συστημάτων»), και μόνο αυτό, αναγνωρίζεται ως καθηγητική σχολή. Αυτό σημαίνει πως οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος είναι οι μόνοι απόφοιτοι πληροφορικής στην Ελλάδα που αποκτούν παιδαγωγική επάρκεια αυτόματα.

Η τροπολογία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλά σωματεία του χώρου της πληροφορικής της χώρας, καθώς όχι μόνο φοιτά στο ευνοημένο τμήμα η κόρη του τότε υφυπουργού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Λυκουρέντζου, αλλά το πρόγραμμα σπουδών του ευνοημένου τμήματος παρουσιάζεται να μη διαφέρει σημαντικά στην πραγματική παιδαγωγική επάρκεια που δίνει στους φοιτητές του.

Μέχρι στιγμής ίσχυε πως οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι, χάρις στην επάρκεια που έχουν, προκρίνονται πάνω από δικούς μας αποφοίτους χωρίς μετεκπαίδευση π.χ. σε ΑΣΠΑΙΤΕ, στις σχετικές κατατάξεις του ΑΣΕΠ και στις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων. Με τις νέες κινήσεις του Υπουργείου (Ν.3848/2010) όσοι απόφοιτοι δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια δεν θα έχουν το δικαίωμα καν να δώσουν εξετάσεις ΑΣΕΠ για το διορισμό τους για τους επόμενους δύο ΑΣΕΠ (έως το 2014). Θα πρέπει να αποφοιτήσουν και από την ΑΣΠΑΙΤΕ ή από παιδαγωγικό τμήμα. Από το 2014 και μετά πιθανολογείται ότι θα εισαχθεί πρόσθετος κύκλος μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Ο Σύλλογός μας έχει κάνει κινήσεις για την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του κοινού στο ζήτημα (μέσω και συμμετοχής του προηγουμένου προέδρου μας σε τηλεοπτική εκπομπή), κι έχει έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου, χωρίς μέχρι στιγμής τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας: http://alumniclub.di.uoa.gr/rights.html

Θα είναι προς το όφελος των φοιτητών κι αποφοίτων του Τμήματος να εργαστούμε και οι δύο Σύλλογοι για την ανατροπή αυτής της αδικίας.

Σας ευχαριστούμε,

Δημήτρης Ράπτης,
Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Αποφοίτων

Σταματίνα Θωμαΐδου,
Γενική Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Αποφοίτων

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Παιδαγωγική Επάρκεια

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής που είχε αποστείλει ο Σύλλογος Αποφοίτων στο Υπουργείο Παιδείας για τo ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας, λάβαμε απαντητική επιστολή. (Δείτε τη σε μορφή εικόνας)

Με την παρακάτω διασαφήνιση του Υπουργείου, γίνεται προφανής η συνεχιζόμενη αδικία κατά των αποφοίτων μας. Ο Σύλλογος συνεχίζει τις κινήσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Μαρούσι, 4-10-2010

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτημα

Σε απάντηση αιτήματός σας, σχετικά με την αναγνώριση της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά την αριθμ. 5/4-3-09 Πράξη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με την οποία αναγνωρίζεται  το προσόν της Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας μόνο στους αποφοίτους του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με το άρθρο 39 παρ. 1 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α), προστέθηκε στις καθηγητικές σχολές της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267 Α) και το ανωτέρω τμήμα από τον κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Κατ’επέκταση, και από την έναρξη ισχύος του προμνησθέντος νόμου, οι πτυχιούχοι μόνο του ανωτέρου τμήματος του κλάδου ΠΕ19 διορίζονται και προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτικοί στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου παιδαγωγικής κατάρτισης.

Το θέμα της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας των υποψήφιων εκπαιδευτικών έχει πρόσφατα ρυθμιστεί με τις διατάξεις του άρθρου 2 και τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Κ. ΠΟΥΛΙΑ

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τo ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας

Με αφορμή το ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας και των «καθηγητικών σχολών»,  ο Σύλλογος απέστειλε νέα επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής(ή κατεβάστε την σε pdf).

Read More »

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (07/09/2010)

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα συνεδρίασε για 2η φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ και αποφάσισε τα εξής:

 1. Σχετικά με το θέμα της Παιδαγωγικής Επάρκειας αποφασίστηκε η σύνταξη και αποστολή νέας επιστολής στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και η προσέγγιση και συζήτηση του θέματος με τον πρόεδρο του Τμήματος Π. Γεωργιάδη.
 2. Έγινε ανάθεση αρμοδιοτήτων ανάπτυξης και διαχείρισης του δικτυακού τόπου του Συλλόγου Αποφοίτων στον Στέλιο Καραμπασάκη, Δημήτρη Κωτσάκο, Σταματίνα Θωμαΐδου.
 3. Δράσεις για γνωστοποίηση της ιστοσελίδας σε εταιρείες και φορείς του χώρου.
 4. Προσέγγιση και αναζήτηση πιθανών συνεργειών με άλλους φορείς για εκδήλωση του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος,
Δημήτρης Ράπτης

Η Γραμματέας,
Σταματίνα Θωμαΐδου

Σύνθεση Νέου Δ.Σ. και Στόχοι για το Έτος 2010-2011

Αξιότιμοι συναπόφοιτοι,

Το νέο Δ.Σ. συνήλθε σε σώμα την Τετάρτη 30-06-2010 ως ακολούθως:

 • Πρόεδρος: Δημήτρης Ράπτης
 • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μανιαδάκης
 • Γεν. Γραμματέας: Σταματίνα Θωμαΐδου
 • Ταμίας: Χαράλαμπος Νικολάου
 • Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Κραββαρίτης

Καθορίστηκαν οι εξής στόχοι για το έτος 2010-2011:

 1. Προβολή και ανάδειξη αποφοίτων στην αγορά εργασίας
 2. Δικτύωση και συντονισμός επικοινωνίας, εμπειριών και προβληματισμών των αποφοίτων
 3. Αναζήτηση έδρας Συλλόγου
 4. Προσέγγιση και ενθάρρυνση συμμετοχής νέων μελών
 5. Προσπάθεια κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων για τον κλάδο μας
 6. Διοργάνωση εξωστρεφών εκδηλώσεων
 7. Επιδίωξη συνεργιών με εταιρείες και φορείς του κλάδου
 8. Ενίσχυση της συνεργασίας του Συλλόγου με το Τμήμα και με το Πανεπιστήμιο
 9. Τακτική ενημέρωση/διατήρηση newsletter – δικτυακού τόπου και δραστηριοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 10. Τακτικές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των μελών του Συλλόγου μας.

Με τιμή,
ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων,

Δημήτρης Ράπτης

Αποτελέσματα Εκλογών 2010

Αξιότιμοι συναπόφοιτοι,

τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών του Συλλόγου Αποφοίτων, μετά την καταμέτρηση, έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Εκλέγονται:

 1. Ράπτης Δημήτρης 31 ψήφοι
 2. Θωμαΐδου Σταματίνα 25 ψήφοι
 3. Μανιαδάκης Δημήτρης 22 ψήφοι
 4. Νικολάου Χαράλαμπος 22 ψήφοι
 5. Κραββαρίτης Κωνσταντίνος 16 ψήφοι

Αναπληρωτικό μέλος:

 1. Κακούρης Σπυρίδων 8 ψήφοι

Λευκά 1

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Εκλέγονται:

 1. Καραμπασάκης Στυλιανός 35 ψήφοι
 2. Κοτσιφάκος Αλέξιος 20 ψήφοι
 3. Γεωργαντόπουλος Βύρων 16 ψήφοι

Λευκά 4

Συνολικά ψήφισαν 51 άτομα.

Η θητεία των νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Για τη σύσταση του νέου ΔΣ θα αποφασίσουν οι εκλεγείς σε συνεδρίαση που θα συγκληθεί, με ευθύνη του υποψηφίου που ήρθε πρώτος σε ψήφους, το αργότερο μέχρι και τη Τετάρτη 30 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για τη σύσταση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Τσιγγενόπουλος Χρήστος

Γενικός Γραμματέας, εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ

Ψηφοδέλτιο Εκλογών Συλλόγου Αποφοίτων 2010

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

 • Θωμαΐδου Σταματίνα
 • Κακούρης Σπυρίδων
 • Κραββαρίτης Κωνσταντίνος
 • Μανιαδάκης Δημήτρης
 • Νικολάου Χαράλαμπος
 • Ράπτης Δημήτρης

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή

 • Γεωργαντόπουλος Βύρων
 • Καραμπασάκης Στυλιανός
 • Κοτσιφάκος Αλέξιος

Υπενθυμίζουμε ότι στο ψηφοδέλτιο σημειώνετε έως 3 σταυρούς προτίμησης για το Διοικητικό Συμβούλιο και έως 2 σταυρούς προτίμησης για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Read More »

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (09/06/2010)

Διαβάστε τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 09/06/2010.

Θέματα Δ.Σ.:

 1. Προετοιμασία για τις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων

Read More »

Πρακτικά Εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. (09/06/2010)

Διαβάστε τα πρακτικά της ετήσιας τακτικής εκλογοαπολοιστικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/06/2010, με την παρακάτω ημερήσια διάταξη:

 1. Εκλογή προέδρου Γ.Σ.
 2. Έκθεση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου για το έτος 2009-2010
 3. Συζήτηση και έκθεση απόψεων των μελών για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του Συλλόγου
 4. Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής
 5. Επικύρωση εκλογικού κανονισμού
 6. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

Read More »

Εκλογές 2010: Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Προσκαλούμε τους αποφοίτους μας και τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαικής κοινότητας του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις παρακάτω εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 23 Ιουνίου, παράλληλα με τις εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων

Ώρα 19:00 – αίθουσα Ζ’
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Εργασία στο Εξωτερικό»

Αν είστε απόφοιτος του τμήματος και έχετε εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να συμμετέχετε στην ανοιχτή συζήτηση και σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης. Και ακόμα, αν γνωρίζετε κάποιον ή κάποια με εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό που θα θέλατε να προσκαλέσουμε στην εκδήλωση, θα ήταν χρήσιμο να μας στειλετε ένα email.

Ώρα 21:00
Party στο προαύλιο της σχολής

Μόλις κλείσουν οι κάλπες και εν αναμονή της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, συγκεντρωνόμαστε στον προαυλιο χώρο της σχολής για ένα αυτοσχέδιο πάρτυ με μουσική, αναψυκτικά, επαφές με παλιούς συμφοιτητές μας και χαλαρό networking μεταξύ συναδέλφων.

Εκλογές 2010: επιστολή Δ.Σ. προς τους αποφοίτους

Αγαπητοί συναπόφοιτοι και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,

Ο Σύλλογος Αποφοίτων θα διοργανώσει την Τετάρτη 23 Ιουνίου 14:00-21:00 τις ετήσιες εκλογές για τη σύσταση του νέου ΔΣ του, και θέλουμε να σας προσκαλέσουμε όλους να παρευρεθείτε, καθώς και στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 την ίδια μέρα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με το (επίκαιρο) θέμα «Εργασία στο εξωτερικό». Με το κλείσιμο των καλπών στις 21:00 θα ακολουθήσει πάρτι με αναψυκτικά και μουσική!

Σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σχετικό facebook event και να ενημερώσετε όσους απόφοιτους γνωρίζετε που ενδέχεται να μην έχουν ενημερωθεί. Η ανάπτυξη του Συλλόγου Αποφοίτων στηρίζεται στα μέλη του, και ζητάμε σε αυτό τη βοήθειά σας! Επιπλέον, αν εσείς ή κάποιος γνωστός σας έχει εργαστεί στο εξωτερικό, τον προσκαλούμε να μοιραστεί κι αυτός την εμπειρία του μαζί μας στην ανοιχτή συζήτηση.

Ως νεαρός (ακόμα) σύλλογος έχουμε λίγες παραδόσεις, αλλά αυτές που έχουμε τις τηρούμε· κατά συνέπεια, όπως και πέρυσι, όποιος ψηφίσει στις εκλογές του Συλλόγου μπορεί να υπολογίζει σε ένα δώρο έκπληξη! Τα περυσινά μπρελόκ είχαν γίνει ανάρπαστα, και πιστεύουμε πως και τα φετινά δώρα θα τύχουν αντίστοιχης υποδοχής.

Συστήνουμε λοιπόν στους συναποφοίτους μας, παλιούς και νέους, να δώσουν το παρών και να επιλέξουν τους υποψήφιους που τους εμπνέουν εμπιστοσύνη για να διοικήσουν το Σύλλογο την επόμενη χρονιά. Οι παλιοί θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συναντήσουν τους πρώην συμφοιτητές τους, ενώ οι νέοι να δημιουργήσουν επαφές που μπορεί να τους φανούν χρήσιμες στην μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Όλοι μαζί δε, θα έχουμε την ευκαιρία μιας φιλικής συγκέντρωσης με ομοίους μας σε ζεστή (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ατμόσφαιρα!

Επίσης προσκαλούμε όλα τα μέλη κι επίδοξα μέλη του Συλλόγου να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλουν υποψηφιότητα. Ένα πολυπληθές ψηφοδέλτιο είναι κρίσιμης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου. Αν επιθυμείτε να είστε υποψήφιος πρέπει να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας έως και την προηγούμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή έως και την Τρίτη 22/6/2010 στις
23:59 το βράδυ, στο email του Συλλόγου.

Το email σας πρέπει να έχει θέμα (subject) «Υποψηφιότητα» και να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

 • το όργανο για το οποίο είστε υποψήφιος (ΔΣ ή ΕΕ)
 • τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, έτος αποφοίτησης, κινητό τηλέφωνο, email
 • προαιρετικά, μια σύντομη παρουσίαση του υποψηφίου (περί τις 100 λέξεις), για δημοσίευση στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου.

Ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ, όπως παρουσιάστηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, θα σας δώσει μια ιδέα του έργου που μπορεί να προσφέρει ο Σύλλογος Αποφοίτων. Τονίζουμε βέβαια πως είναι ένα υποσύνολο μόνο των δυνατοτήτων που έχει ο Σύλλογος, οι οποίες μπορούν να ξεδιπλωθούν με την ισχυρή στήριξή του από εσάς!

Σας περιμένουμε,

Το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων
Μανόλης Πλατάκης, Χρίστος Τσιγγενόπουλος, Στέλιος Καραμπασάκης,
Δημήτρης Ράπτης, Τίτι Ρεζάρτ

Εκλογές 2010: ανακοίνωση, πληροφορίες και διαδικαστικά

Σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Αποφοίτων για την χρονιά 2010-2011 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στην αίθουσα Β’ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Για δεύτερη χρονιά, προσκαλούμε όλα τα μέλη μας και τους αποφοίτους του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών να δώσουν το παρών στις εκλογές, αλλά και να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλουν υποψηφιότητα. Ένα πολυπληθές ψηφοδέλτιο είναι κρίσιμης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου.

Πληροφορίες για τους ψηφοφόρους

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα τακτικά μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων που έχουν  καταβάλλει την ετήσια συνδρομή τους για το τρέχον έτος. Θα έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε ως μέλη, αλλά και να εξοφλήσετε τη συνδρομή σας την ημέρα των εκλογών. Υπενθυμίζουμε ότι το ύψος της ετήσιας συνδρομής είναι €5, ενώ μπορείτε προαιρετικά να καταβάλετε επιπλέον οικονομική ενίσχυση, αν το θέλετε.

Τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο για όλους τους υποψηφίους και χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές ενότητες, για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή αντίστοιχα. Η προτίμηση προς κάποιο υποψήφιο δηλώνεται με ένα σταυρό δίπλα από το όνομα του υποψηφίου. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης είναι:

 • έως 3 σταυροί για το Διοικητικό Συμβούλιο
 • έως 2 σταυροί για την Ελεγκτική Επιτροπή

Πληροφορίες για τους υποψηφίους

Οποιοδήποτε τακτικό μέλος του Συλλόγου έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή. Αν επιθυμείτε να είστε υποψήφιος πρέπει να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας έως και την προηγούμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή έως και την Τρίτη 22/6/2010 στις 23:59 το βράδυ, στο email του Συλλόγου.

Το email σας πρέπει να έχει θέμα (subject) «Υποψηφιότητα» και να περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες:

 • το όργανο για το οποίο είστε υποψήφιος (ΔΣ ή ΕΕ)
 • τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, έτος αποφοίτησης, κινητό τηλέφωνο, email
 • προαιρετικά, μια σύντομη παρουσίαση του υποψηφίου (περί τις 100 λέξεις), για δημοσίευση στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου.

Για να θέσετε υποψηφιότητα, είναι απαραίτητο να έχετε κάνει εγγραφή ως τακτικά μέλη.

Ανακοίνωση λίστας υποψηφίων

Ο κατάλογος των υποψηφίων για το ΔΣ και την ΕΕ θα ανακοινωθεί το πρωί της ημέρας των εκλογών.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία μπορείτε το διαβάσετε το πλήρες κείμενο του εκλογικού κανονισμού που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση.

Απολογισμός Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων 2009-2010

Ακολουθεί η παρουσίαση των πεπραγμένων του Δ.Σ. που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μανώλης Πλατάκης στην τακτική Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2010, τροποποιημένη με βάση τις αλλαγές που αποφασίστηκαν από το σώμα της Συνέλευσης.

Νέος τρόπος εγγραφής – Έναρξη λειτουργίας της Περιοχής Μελών

Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ και λίγες μέρες έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία (beta) η Περιοχή Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων, στη διεύθυνση alumniclub.di.uoa.gr/members. Για να μεταβείτε στην Περιοχή Μελών, ακολουθήστε τον ομώνυμο σύνδεσμο που υπάρχει στο μενού του site.

Στο εξής, όλες οι αιτήσεις εγγραφής στο Σύλλογο θα εξυπηρετούνται μέσω της φόρμας εγγραφής στην παραπάνω διεύθυνση. Αν έχετε ήδη πραγματοποιήσει εγγραφή κατά το παρελθόν, δεν χρειάζεται κάποια ενέργεια από μέρους σας για να δημιουργήσετε λογαριασμό στην Περιοχή Μελών. Σε λίγο καιρό – όσο χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο σύστημα – θα ανακοινωθούν οδηγίες για το πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση.

Το νέο σύστημα διαχείρισης μελών αντικαθιστά την πλατφορμά alumni.di.uoa.gr του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, μέσω της οποίας εξυπηρετούνταν οι αιτήσεις εγγραφής στο Σύλλογο μέχρι σήμερα. Η νέα Περιοχή Μελών αναπτύσσεται εσωτερικά από εμάς, γεγονός που μας παρέχει αυξημένη ευελιξία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου.  Παράλληλα, στην Περιοχή Μελών δημιουργούμε την υποδομή ώστε να μπορεί στο μέλλον ο Σύλλογος να προσφέρει ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα μέλη του.

Η Περιοχή Μελών αναπτύσσεται από τον Στέλιο Καραμπασάκη. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη χρήση της υπηρεσίας, στείλτε μήνυμα στο email του Συλλόγου.

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (31/05/2010)

Διαβάστε τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31/05/2010.

Θέματα Δ.Σ.:

 1. Οργάνωση εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης
 2. Καθορισμός δώρου-ενθυμίου για τα τακτικά μέλη

Read More »

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2010

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων σε τακτική (εκλογοαπολογιστική) Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ώρα 18:00 στο χώρο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (αίθουσα συνεδριάσεων Α56). Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 18:15.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

 1. Εκλογή προέδρου Γ.Σ.
 2. Έκθεση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου για το έτος 2009-2010
 3. Συζήτηση και έκθεση απόψεων των μελών για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του Συλλόγου
 4. Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής
 5. Επικύρωση εκλογικού κανονισμού
 6. Ορισμός ημερομηνίας αρχαιρεσιών για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

Απάντηση ΥΠΕΣ στην επιστολή διαμαρτυρίας για τη θέση Μηχανικού στον ΟΤΕ

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύλλογος Αποφοίτων στον ΟΤΕ για την προκήρυξη θέσης Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών για IP δίκτυα, λάβαμε γνώση της παρακάτω επιστολής που απέστειλε η Διεύθυνση Οργανωτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. (Kατεβάστε την σε pdf).
Read More »

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (22/03/2010)

Διαβάστε τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/03/2010.

Θέματα Δ.Σ.:

 1. Αναπλήρωση θέσης αντιπροέδρου από αναπληρωματικό μέλος
 2. Μεταφορά ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής μελών στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου
 3. Προεργασία για την οργάνωση των προσεχών εκλογών του Συλλόγου

Read More »

Απάντηση ΟΤΕ στην επιστολή διαμαρτυρίας

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει στον ΟΤΕ ο Σύλλογος Αποφοίτων στις 18/1, λάβαμε από την Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΤΕ την παρακάτω απαντητική επιστολή. (Δείτε τη σε μορφή εικόνας)

Read More »

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του για το 2010, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/01 στις 18:00, στην αίθουσα Α2 του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΤΕ για προκήρυξη θέσης

Τον Δεκέμβριο του 2009, o OTE εξέδωσε προκήρυξη για τη θέση Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών για IP δίκτυα, από την οποία αποκλείονται οι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων Πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Ο Σύλλογος Αποφοίτων συνέταξε και απέστειλε επιστολή προς τον ΟΤΕ, εκφράζοντας το αίτημα της επαναπροκήρυξης της συγκεκριμένης θέσης. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής (ή κατεβάστε την σε pdf).

Read More »

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τις «καθηγητικές σχολές»

Με αφορμή το ζήτημα των καθηγητικών σχολών που παραμένοι ανοιχτό εδώ και μήνες, ο Σύλλογος απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής (ή κατεβάστε την σε pdf).

Read More »

Startup Stories: Ανακοίνωση και πρόγραμμα εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Αποφοίτων προσκαλεί φοιτητές κι αποφοίτους του Τμήματος καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Microsoft Innovation Center, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση Startup Stories που διοργανώνει εκεί.

Διάφοροι πρωτεργάτες των startups, ιδρυτές εταιριών, νέοι επιστήμονες κι επαγγελματίες, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, οπότε ελάτε φορτωμένοι με περιέργεια και φιλομαθές πνεύμα. Θα έχετε την ευκαιρία να λύσετε ό,τι απορίες μπορεί να έχετε για το στήσιμο μιας νέας επιχείρησης τεχνολογίας, από τους τρόπους χρηματοδότησης ως τη γραφειοκρατία, και αναμφίβολα μερικές που θα σας γεννηθούν στην πορεία! Θα ακούσετε «ομοιοπαθείς» να μοιράζονται μαζί σας τις εμπειρίες τους και να αφηγούνται τις ιστορίες τους, θα γνωρίσετε μελλοντικές επαγγελματικές επαφές, και θα φωτίσετε λίγο παραπάνω αυτόν τον μυστηριώδη κι ανεξερεύνητο δρόμο που εμφανίζεται ως τρίτη επιλογή στο σταυροδρόμι «ιδιωτικού» και «δημόσιου τομέα»: αυτόν που χτίζεις μόνος σου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές

Πρόγραμμα

Διαδικαστικά

Ημέρα: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα: 18:00
Tόπος: Microsoft Innovation Center
Λεωφ. Βασ. Σοφίας 103 (μετρό: στ. Μέγαρο Μουσικής) [Χάρτης]

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο σχετικό facebook event ή αφήνοντας ένα σχόλιο κάτω από αυτό το post.

Alumni Meetup: Κυριακή 8/11 στις 7μμ

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ανοιχτή συνάντηση μελών (Alumni Meetup) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/11. Στο Alumni Meetup θα έχετε την ευκαιρία

 • να πληροφορηθείτε από πρώτο χέρι για τα πεπραγμένα του Συλλόγου
 • να μάθετε πρώτοι και να συζητήσετε για δράσεις του Συλλόγου που βρίσκονται σε εξέλιξη
 • να καταθέσετε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις

Ατζέντα

Η ατζέντα της συνάντησης παραμένει ανοιχτή ως την τελευταία στιγμή. Μπορείτε να προτείνετε νέα θέματα για συζήτηση στο χώρο των σχολίων. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

 1. Τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των καθηγητικών σχολών.
 2. Τρέχουσες δράσεις του Συλλόγου Αποφοίτων
 3. Ανάπτυξη δικτυακού community και δικτυακών υπηρεσιών του Συλλόγου Αποφοίτων
 4. Διοργάνωση εκπαιδευτικών παρουσιάσεων/σεμιναρίων
 5. Πρόταση για σύσταση δημοσιογραφικής ομάδας

Διαδικαστικά

Ημέρα: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009
Ώρα: 19:00
Tόπος: Costa Coffee στη στοά Κοραή
Κοραή 4 & Σταδίου 30 (μετρό: στ. Πανεπιστήμιο) [Χάρτης]

Για να μας βοηθήσετε στην καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο αντίστοιχο facebook event ή αφήνοντας ένα σχόλιο κάτω από αυτό το post.

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (18/10/2009)

Διαβάστε τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/10/2009.

Θέματα Δ.Σ.:

 1. Διεξαγωγή εκδήλωσης για την επιχειρηματικότητα στο χώρο της πληροφορικής
 2. Διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης-συνάντησης μελών
 3. Επαφή με τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ για το θέμα των καθηγητικών σχολών

Read More »

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (12/10/2009)

Διαβάστε τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/10/2009.

Θέματα Δ.Σ.:

 • Συζήτηση των λεπτομερειών της συμμετοχής του Συλλόγου Αποφοίτων στη τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» για το θέμα των καθηγητικών σχολών

Read More »

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (04/09/2009)

Διαβάστε τα πρακτικά της Συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 04/09/2009.

Θέματα Δ.Σ.:

 1. Διαγραφή των ηλεκτρονικών λογαριασμών των αποφοίτων του τμήματος.
 2. Αναγνώριση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά ως καθηγητικής σχολής.

Read More »

Αποκατάσταση λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας alumni.di.uoa.gr

Σας ενημερώνουμε ότι τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες μέρες η δικτυακή υπηρεσία alumni.di.uoa.gr έχουν πλέον αποκατασταθεί. Όσοι επισκέπτες δεν καταφέρατε να πραγματοποιήσετε την
εγγραφή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων, μπορείτε τώρα να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ο δικτυακός τόπος alumni.di.uoa.gr ανήκει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαχειρισής του. Στόχος της πλατφόρμας alumni.di.uoa.gr, η οποία βρίσκεται υπό ενεργό ανάπτυξη και λειτουργεί δοκιμαστικά, είναι να προσφέρει μελλοντικά μια δέσμη χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους αποφοίτους του Τμήματος. Στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου Αποφοίτων με το Τμήμα, η πλατφόρμα alumni.di.uoa.gr αποτελεί για την ώρα το βασικό μέσο που εξυπηρετεί την ηλεκτρονική εγγραφή μελών στο Σύλλογο μας.

Σύνθεση Νέου Δ.Σ. και Στόχοι για το Έτος – Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. (27/06/2009)

Αξιότιμοι συναπόφοιτοι,

Το νέο Δ.Σ. συνήλθε σε σώμα χθες Σάββατο 27-06-2009 ως ακολούθως:

 • Πρόεδρος: Πλατάκης Μανώλης
 • Αντιπρόεδρος: Κωτσάκος Δημήτρης
 • Γενικός Γραμματέας: Τσιγγενόπουλος Χρήστος
 • Ταμίας: Ράπτης Δημήτρης
 • Σύμβουλος: Καραμπασάκης Στέλιος

Επιπλέον τέθηκαν οι εξής στόχοι για το έτος:

 1. Διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας
 2. Προσπάθεια κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιώματων για τον κλάδο μας
 3. Ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των μελών του Συλλόγου
 4. Διοργάνωση εκδηλώσεων για την προώθηση των στόχων του Συλλόγου
 5. Ανάπτυξη χρήσιμων για τα μέλη του Συλλόγου διαδικτυακών υπηρεσιών
 6. Αναζήτηση έδρας
 7. Τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ.
 8. Διαρκής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Συλλόγου και διασφάλιση πλήρους διαφάνειας των ενεργειών του Δ.Σ.
 9. Προσέγγιση νέων αποφοίτων
 10. Διεύρυνση της συνεργασίας με το Τμήμα
 11. Ενθάρρυνση της εθελοντικής συμμετοχής και ανάπτυξης πρωτοβουλιών των μελών στα πλαίσια του Συλλόγου. Σύσταση και υποστήριξη ομάδων εργασίας
 12. Επικοινωνία με άλλους Συλλόγους αποφοίτων συναφών κλάδων
 13. Τακτική ανανέωση του δικτυακού τόπου και δραστηριοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και ευελπιστούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών του νεοσύστατου Συλλόγου μας.

Με τιμή,
ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων,
Μανόλης Πλατάκης

Υ.Γ. Για τους φίλους του twitter, δημιουργήθηκε account για το Σύλλογό μας.

Υ.Γ.2. Διαβάστε τα πρακτικά της 1ης Συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου:

Read More »

Αποτελέσματα Εκλογών 2009

Αξιότιμοι συναπόφοιτοι,

τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών του Συλλόγου Αποφοίτων, μετά την καταμέτρηση, έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Εκλέγονται:

 1. Πλατάκης Μανώλης 38 ψήφοι
 2. Κωτσάκος Δημήτριος 27 ψήφοι
 3. Καραμπασάκης Στυλιανός 26 ψήφοι
 4. Τσιγγενόπουλος Χρήστος 21 ψήφοι
 5. Ράπτης Δημήτρης 19 ψήφοι

Αναπληρωτικό μέλος:

 1. Τίτι Ρεζαρτ 9 ψήφοι

Λευκά 11

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Εκλέγονται:

 1. Κοτσιφάκος Αλέξιος 26 ψήφοι
 2. Νικολάου Χαράλαμπος 21 ψήφοι
 3. Γεωργαντόπουλος Βύρων 19 ψήφοι

Αναπληρωματικό μέλος

 1. Κραββαρίτης Κωνσταντίνος 16 ψήφοι

Λευκά 14

Συνολικά ψήφισαν 66 άτομα.

Η θητεία του υπηρεσιακού ΔΣ λήγει την Τρίτη 30 Ιουνίου. Για τη σύσταση του νέου ΔΣ θα αποφασίσουν οι εκλεγείς σε συνεδρίαση που θα συγκληθεί, με ευθύνη του υποψηφίου που ήρθε πρώτος σε ψήφους, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για τη σύσταση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Το απερχόμενο υπηρεσιακό ΔΣ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους προσήλθαν και ψήφισαν στις εκλογές, ή παρευρέθησαν στη συζήτηση που διοργανώθηκε. Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και η υποστήριξή σας μας συγκίνησε όλους!

Ελπίζουμε πως αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα μιας μακρόχρονης πορείας του νεοσύστατου Συλλόγου μας.

Δημήτρης Ράπτης
Γενικός Γραμματέας, εκ μέρους του υπηρεσιακού ΔΣ

Ψηφοδέλτιο Εκλογών Συλλόγου Αποφοίτων 2009

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

 • Καραμπασάκης Στυλιανός
 • Κωτσάκος Δημήτριος
 • Πλατάκης Μανώλης
 • Ράπτης Δημήτρης
 • Τίτι Ρεζαρτ
 • Τσιγγενόπουλος Χρήστος

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή

 • Γεωργαντόπουλος Βύρων
 • Κοτσιφάκος Αλέξιος
 • Κραββαρίτης Κωνσταντίνος
 • Νικολάου Χαράλαμπος

Υπενθυμίζουμε ότι στο ψηφοδέλτιο σημειώνετε έως 3 σταυρούς προτίμησης για το Διοικητικό Συμβούλιο και έως 2 σταυρούς προτίμησης για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Απολογισμός Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων 2008-2009

Το προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μονοετή θητεία του στη διοίκηση του Συλλόγου θέλει να σας ενημερώσει για τα πεπραγμένα του. Στο μέτρο του δυνατού, με όλες του τις δυνάμεις κατάφερε τα παρακάτω και τα θέτει ενώπιον σας.

Read More »

Εκλογές 2009: Πληροφορίες και Διαδικαστικά

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Τετάρτη 24/06/2009 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ∆ιοικητικού  Συµβουλίου (∆.Σ.)  και Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) του Συλλόγου Αποφοίτων για το έτος 2009-2010. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα Β’ (ισόγειο) του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, από τις 14:00 έως τις 21:00. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο (pdf).

Το ίδιο απόγευμα (19:00-21:00), ταυτόχρονα με την εκλογική διαδικασία, διοργανώνουμε στους χώρους του Τμήματος εκδήλωση με θέμα «Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών». Θα υπάρξουν ομιλίες Διακεκριμένων Αποφοίτων του Τμήματος και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες!

Αν προγραμματίζετε να συμμετάσχετε στις εκλογές ή/και στηn ειδική εκδήλωση, σας προτρέπουμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σχετικό facebook event ή να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση. 

Ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών – Επιστολή Συλλόγου προς τους αποφοίτους

Με την ευκαιρία των εκλογών για την ανάδειξη του πρώτου τακτικού Δ.Σ. του Συλλόγου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24/06/2009 και σε ώρες που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, το προσωρινό Δ.Σ. συνέταξε την παρακάτω επιστολή που απευθύνεται στους αποφοίτους του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Διαβάστε την επιστολή στη συνέχεια της δημοσίευσης, ή κατεβάστε την σε pdf.

Read More »

Χαιρετισμός του Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Από τον καθηγητή κ. Θωμά Σφηκόπουλο, πρόεδρο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή-χαιρετισμό. Διαβάστε την επιστολή στη συνέχεια της δημοσίευσης, ή κατεβάστε την σε pdf.

Read More »

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 16 Ιουνίου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (αίθουσα συνεδριάσεων Α56, 1ος όροφος) και με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)   Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γ.Σ.
2)   Έκθεση πεπραγμένων του απερχόμενου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου και οικονομικός απολογισμός
3)  Ψηφοφορία για την έγκριση των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού
4)   Έκδοση εκλογικού κανονισμού
5)   Εκλογή μελών Εφορευτικής Επιτροπής
6)   Αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 με τα ίδια θέματα, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2009
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Αναγνώριση Συλλόγου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο «Σύλλογος Αποφοίτων τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών» αναγνωρίστηκε με την απόφαση 895 / 30/01/2009 από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Ελπίζουμε σύντομα να αποτελούμε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους αποφοίτων, δημιουργώντας ένα δραστήριο δίκτυο επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης.