Career Stories, οι παρουσιάσεις

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης Career Stories του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 26 Μαρτίου στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 71 άτομα, φοιτητές κι απόφοιτοι του Τμήματος. Στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Μιλήσαν οι Γιώργος Κολοβέντζος, fellow στο CERN, Μανόλης Πλατάκης, του Microsoft Development Center Norway και Δημήτρης Ράπτης, tech lead στο thebid.eu.

Ο Γιώργος Κολοβέντζος μας παρουσίασε το CERN και τις θέσεις που προκηρύσσονται εκεί για όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα. Οι μισοί Έλληνες τεχνικοί φοιτητές είναι από το Τμήμα μας, οπότε αποδεδειγμένα οι αιτήσεις σας έχουν υψηλές πιθανότητες επιτυχίας. Η παρουσίαση του Γιώργου είναι εδώ.

Ο Μανόλης Πλατάκης μας μίλησε για το Development Center της Microsoft στη Νορβηγία και την εμπειρία του να εργάζεσαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού στον κόσμο, καθώς και για τη ζωή στο βόρειο άκρο της Ευρώπης. Μετά από συνομιλίες με καθηγητές του Τμήματος και το ενδιαφέρον που τους προξένησαν, οι διευθυντές του κέντρου εξέφρασαν την επιθυμία να εξετάσουν κι άλλους αποφοίτους του Τμήματός μας για πιθανή πρόσληψη. Η παρουσίαση του Μανόλη είναι εδώ.

Ο Δημήτρης Ράπτης μας μοιράστηκε τις εμπειρίες του από την Ελληνική κοινότητα των startups κι έδωσε πρακτικές συμβουλές για όσους θέλουν να απασχοληθούν σε αυτήν. Με την πρόσφατη εισροή ευρωπαϊκών πόρων, την ίδρυση νέων funds που προσανατολίζονται κυρίως στην Ελληνική αγορά, και την δημοσιότητα που έχει λάβει η επιχειρηματική σκηνή της χώρας, τα Ελληνικά startups αναπτύσσονται πλέον ραγδαία και η ζήτησή τους για ικανούς προγραμματιστές αυξάνεται αντίστοιχα. Η παρουσίαση του Δημήτρη είναι εδώ.

Career Stories pt. 2

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α56) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, θα λάβει μέρος η συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης Career Stories του Συλλόγου Αποφοίτων. Μετά την παρουσίαση θέσεων εργασίας στη Microsoft και το CERN και την ελληνική startup κοινότητα, θα δώσουμε συμβουλές σύνταξης βιογραφικού -συγκεκριμένα για το βιογραφικό του προγραμματιστή ή του ακαδημαϊκού- και για τη διαδικασία της συνέντευξης. Επίσης, επαγγελματίες έμπειροι κι από τις δύο πλευρές της διαδικασίας πρόσληψης θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το βιογραφικό σας σε ένα hands on workshop!

Μην λείψετε! Και μη ξεχάσετε να φέρετε τα βιογραφικά σας για να τα δούμε και να συμβουλέψουμε!

Μοιραστείτε το facebook event: http://www.facebook.com/events/587615851249057/

Career Stories pt. 2

Career Stories

Την Τρίτη 26 Μαρτίου, 18:00, στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ, θα παρουσιαστούν θέσεις εργασίας από αποφοίτους μας στη Microsoft, το CERN και σε ελληνικά startups! Οι συνάδελφοί μας που εργάζονται σε αυτές τις εταιρίες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα δώσουν συμβουλές για όσους θέλουν ακολουθήσουν το δρόμο τους.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί την Τρίτη 2 Απριλίου, με συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού για προγραμματιστές, και τη διαδικασία συνέντευξης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δεύτερη εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Μοιραστείτε το facebook event: http://www.facebook.com/events/340513936049624/

Συνάντηση Αποφοίτων: Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Αγαπητοί συναπόφοιτοι, σας προσκαλούμε με ελάχιστη επισημότητα αλλά αρκετή καλή διάθεση για μπύρες την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου κατά τις 19:00 στο The Wee Dram, Κονοπισοπούλου 23 & Λογοθετίδη γωνία, κοντά στο σταθμό μετρό Πανόρμου.

Έχουμε καιρό να συναντηθούμε, κι είναι ευκαιρία να κόψουμε και την πίτα του Συλλόγου!

Σας περιμένουμε, και πείτε και στους φίλους σας!

Μοιραστείτε το facebook event: http://www.facebook.com/events/588554174492143/

Η γυναίκα στην επιστήμη και στο Επάγγελμα Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών (νέα ημερομηνία)

Ενημέρωση: η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο λόγω κωλύματος, και θα λάβει μέρος εξ αναβολής στις 24 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα παραμένει ως είχε.

Ακολουθεί η παλιότερη ανακοίνωση.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «Η γυναίκα στην επιστήμη και στο Επάγγελμα Πληροφορικής/Τηλεπικοινωνιών» στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η Ελληνική Εταιρία Γυναικών Πανεπιστημιακών. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το ακροατήριο.

Σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται γνωστή η προσπάθεια και οι επιτυχίες γυναικών επιστημόνων, επιτυχίες που παίρνουν περισσότερη σημασία ακριβώς λόγω της υποεκπροσώπησής τους. Ευχαριστούμε την κα. Γρηγοριάδου και την κα. Τσαλγατίδου που μας ενημέρωσαν για την εκδήλωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

17:00 – 17:50 Προσέλευση
17:50 – 18:00 Χαιρετισµός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή Παναγιώτη Γεωργιάδη
18:00 – 18:45 Χαιρετισµός και παρουσίαση της ΕΛΕΓΥΠ από την Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΕΓΥΠ, Στέλλα Βοσνιάδου Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
18:45 – 19:00 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός ως φοιτήτρια προπτυχιακή/μεταπτυχιακή: Στατιστικές και Πραγµατικότητα», Μαρία Γρηγοριάδου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
19:00 – 19:15 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός στην Ανωτάτη Εκπαίδευση», Αφροδίτη Τσαλγατίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ, Νάνσυ Αλωνιστιώτη, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ, Κυπαρισία Παπανικολάου, Επίκουρη καθηγήτρια, ΑΣΠΑΙΤΕ
19:15 – 19:30 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός στις Επιχειρήσεις και στο Δημόσιο Τομέα», Έφη Κατσούλη, Γενική Διευθύντρια, IT Advisory, KPMG partner, Ελευθερία Αυγέρη Στέλεχος Πληρ/κής, ΕΔΑ Περιφέρειας Ηπείρου, Μαρία Αναστασίου, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης
19.30 – 19.45 «Η Γυναίκα Πληροφορικός/Τηλεπικοινωνιακός σε Επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια του Εξωτερικού», Μιμίκα Κωλέτσου, Staff Software Engineer, USA, Ελένη Μπέρκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπ. Tampere, Finland
19:45 - 20:15 «Προσωπικές πορείες: επιλογές, διλήμματα, διακρίσεις, ευκαιρίες», ανοιχτή συζήτηση µε το ακροατήριο, Συντονισµός: Μαρία Γρηγοριάδου, Ομ. Καθηγήτρια

Κοπή πίτας 2012 Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 20:00 στο cafe Floral, στην πλατεία Εξαρχείων.

Όπως κάθε χρόνο, και φέτος ο τυχερός του φλουριού θα έχει δώρο που φανταζόμαστε ότι ενδιαφέρει όλους τους πληροφορικούς -ελάτε για να μάθετε περισσότερα!

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο σχετικό facebook event, για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωση.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Alumni meetup, Παρασκευή 15 Απριλίου

Ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλεί σε συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00, στο James Joyce Irish Pub, Άστιγγος 12 Μοναστηράκι-Θησείο.

Πρώτο ρόλο στη συνάντηση θα έχει το ποτό και το φαΐ, αλλά ελπίζουμε πως αυτό δε θα βλάψει και τις συζητήσεις! Θα χαρούμε να σας μιλήσουμε και να ακούσουμε ιδέες κι απόψεις, καθώς και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.

Σας περιμένουμε όλους!

Δείτε και το σχετικό facebook event, και μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2011 του Συλλόγου Αποφοίτων

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του για το 2011, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/02 στις 21:00, στο Floral Cafe  (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων).
Σας περιμένουμε για καφέ/ποτό και κουβέντα!
Ο τυχερός που θα βρει το φλουρί της πίτας θα κερδίσει μια πλατφόρμα Arduino!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων

Πρόσκληση σε Ανοιχτή Συζήτηση: Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα» που θα λάβει μέρος στο Αμφιθέατρο του Τμήματος μας (στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 – 21:00.

Η agenda της συζήτησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Ο Επαγγελματίας Πληροφορικός (Τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα – Επαγγελματικά Δικαιώματα – Εθνικό Επιμελητήριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών)
  • Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Επάρκεια – Η Πληροφορική στο νέο Λύκειο)
  • Μέλλον της Πληροφορικής στην Ελλάδα (Θέσεις εργασίας – Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα)

Σας περιμένουμε έτσι ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να θέσουμε όλοι τις απόψεις μας για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Παρακαλoύμε δηλώστε συμμετοχή στο facebook event και γνωστοποιήστε την πρόσκληση όπου κρίνετε απαραίτητο.

Ακολουθούν πληροφορίες πρόσβασης.

Read More »

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του για το 2010, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/01 στις 18:00, στην αίθουσα Α2 του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Απολογισμός Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων 2008-2009

Το προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μονοετή θητεία του στη διοίκηση του Συλλόγου θέλει να σας ενημερώσει για τα πεπραγμένα του. Στο μέτρο του δυνατού, με όλες του τις δυνάμεις κατάφερε τα παρακάτω και τα θέτει ενώπιον σας.

Read More »