Απολογισμός Δ.Σ. Συλλόγου Αποφοίτων 2008-2009

Το προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μονοετή θητεία του στη διοίκηση του Συλλόγου θέλει να σας ενημερώσει για τα πεπραγμένα του. Στο μέτρο του δυνατού, με όλες του τις δυνάμεις κατάφερε τα παρακάτω και τα θέτει ενώπιον σας.

Αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία το Δ.Σ. προσπάθησε να βάλει τα θεμέλια στο νεοσύστατο Σύλλογο, να τον απαλλάξει από τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές / τυπικές υποχρεώσεις που έχει στο ξεκίνημά του σαν σωματείο και να τον κάνει γνωστό καταρχήν στους αποφοίτους, και στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Στις 15 Ιουνίου 2008 ορίσθηκε το 5μελές προσωρινό Δ.Σ.  που αποτελείται από τους Μανιαδάκη Δημήτρη, Δούρο Βαγγέλη, Ράπτη Δημήτρη, Νομικό Βαγγέλη, Kllapi Herald. Εκπροσωπώντας την αρχική πρωτοβουλία, το προσωρινό Δ.Σ. απευθύνθηκε στο δικηγόρο Μιχάλη Ρέλλο και σε συνεργασία ετοίμασαν το Καταστατικό του Συλλόγου. Το Καταστατικό και η συστατική πράξη, υπογράφηκαν από 24 ιδρυτικά μέλη, στις αρχές Ιουλίου 2008 και έπειτα κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση. Ο Σύλλογος επίσημα αναγνωρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2008, και η απόφαση ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2009 (αριθμός απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών: 895/30/01/2009). Το Δ.Σ. ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών για την ύπαρξη του Σωματείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του το Δ.Σ. είχε τακτικές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και οικονομικής ενίσχυσης. Το Δ.Σ. διαπίστωσε πως υπάρχει ήδη ένα θετικό κλίμα συνεργασίας και συμπόρευσης με το Τμήμα για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. απέκτησε και διατηρεί τα απαραίτητα βιβλία του Συλλόγου, όπως προβλέπονται από το καταστατικό: βιβλίο μελών, εσόδων-εξόδων, πρωτοκόλλου εισερχομένων-εξερχομένων εγγράφων, κ.ά..

Η δημιουργία και διαχείριση της ηλεκτρονικής mailing list που αριθμεί πλέον περί τα 90 μέλη, ήταν από τις πρώτες κινήσεις του Δ.Σ., μαζί με την κατοχύρωση διεύθυνσης email επικοινωνίας (alumniclub at di.uoa.gr). Οι προσπάθειες για επικοινωνία επεκτάθηκαν και σε κοινωνικά δίκτυα π.χ. Facebook (280 μέλη-φίλοι), Linkedin (50 μέλη). Η ιστοσελίδα του Συλλόγου (alumniclub.di.uoa.gr) μετά από πολύ κόπο και χρόνο σχεδιάστηκε, δημιουργήθηκε και απέκτησε περιεχόμενο, που μελλοντικά υπάρχει πρόβλεψη να επεκταθεί σε περισσότερο εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους αποφοίτους. Για την εγγραφή-καταχώρηση των στοιχείων των αποφοίτων γίνεται χρήση του alumni.di.uoa.gr που ανήκει στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Έχουν ήδη εγγραφεί ηλεκτρονικά 80 μέλη στο Σύλλογο Αποφοίτων (πέρα από τα 24 ιδρυτικά μέλη).

Τον Μάρτιο του 2009, η συνεργασία του Δ.Σ. με το Τμήμα οδήγησε στη συλλογή διευθύνσεων emails των αποφοίτων (περίπου 500 emails από τους 1500 αποφοίτους).

Τον Μάιο του 2009 εστάλη επιστολή προς 80 φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου για γνωστοποίηση της ύπαρξης του Συλλόγου, και για την προοπτική πλήρωσης θέσεων εργασίας από τους αποφοίτους του Συλλόγου. Τον Ιούνιο του 2009 εστάλη επιστολή προς 500 περίπου αποφοίτους μέσω της νεοσύστατης λίστας (allalumniATdi.uoa.gr) από κοινού με τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Το Δ.Σ. έχει αποστείλει πρόσκληση προς ορισμένους «διακεκριμένους» αποφοίτους για συμμετοχή τους σε πιθανή εκδήλωση την ημέρα των εκλογών. Αναφορικά με τις εκλογές, το Δ.Σ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία των επικείμενων εκλογών.

Θέμα το οποίο εκκρεμεί είναι η κατοχύρωση έδρας του Συλλόγου, που όταν λυθεί θα μπορεί να αποδοθεί ΑΦΜ και να ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός.

Καταληκτικά, το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους Καραμπασάκη Στέλιο, Κουτσώνα Λίλιαν, Συρίγο Μάνθο, Πλατάκη Μανόλη, Θωμαΐδου Ματίνα για τη συμβολή τους σε μικρό ή μεγάλο βαθμό στη θεμελίωση του Συλλόγου. Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τα ιδρυτικά μέλη, τη Διοίκηση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αλλά και όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους και συνέβαλλαν στην εύρυθμη, δημοκρατική λειτουργία του εγχειρήματος, στο ξεκίνημα του Συλλόγου.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. έχουν την αίσθηση ότι παρόλη την προσπάθεια τους δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν πολλά θέματα που είχαν προγραμματίσει, αν και η μοναδική αρμοδιότητα ενός προσωρινού Δ.Σ. είναι η διοργάνωση των πρώτων εκλογών. Η πρόθεση των μελών του Δ.Σ. είναι να βοηθήσουν σε οτιδήποτε τους χρειαστεί το νέο Δ.Σ..

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*