Πρόσκληση σε Ανοιχτή Συζήτηση: Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η ταυτότητα και οι επιδιώξεις των Πληροφορικών σήμερα» που θα λάβει μέρος στο Αμφιθέατρο του Τμήματος μας (στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 19:00 – 21:00.

Η agenda της συζήτησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Ο Επαγγελματίας Πληροφορικός (Τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα – Επαγγελματικά Δικαιώματα – Εθνικό Επιμελητήριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών)
  • Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (Παιδαγωγική Επάρκεια – Η Πληροφορική στο νέο Λύκειο)
  • Μέλλον της Πληροφορικής στην Ελλάδα (Θέσεις εργασίας – Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα)

Σας περιμένουμε έτσι ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να θέσουμε όλοι τις απόψεις μας για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Παρακαλoύμε δηλώστε συμμετοχή στο facebook event και γνωστοποιήστε την πρόσκληση όπου κρίνετε απαραίτητο.

Ακολουθούν πληροφορίες πρόσβασης.

Read More »

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την Παιδαγωγική Επάρκεια

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής που είχε αποστείλει ο Σύλλογος Αποφοίτων στο Υπουργείο Παιδείας για τo ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας, λάβαμε απαντητική επιστολή. (Δείτε τη σε μορφή εικόνας)

Με την παρακάτω διασαφήνιση του Υπουργείου, γίνεται προφανής η συνεχιζόμενη αδικία κατά των αποφοίτων μας. Ο Σύλλογος συνεχίζει τις κινήσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Μαρούσι, 4-10-2010

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτημα

Σε απάντηση αιτήματός σας, σχετικά με την αναγνώριση της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Μετά την αριθμ. 5/4-3-09 Πράξη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με την οποία αναγνωρίζεται  το προσόν της Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας μόνο στους αποφοίτους του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με το άρθρο 39 παρ. 1 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α), προστέθηκε στις καθηγητικές σχολές της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 3194/2003 (ΦΕΚ 267 Α) και το ανωτέρω τμήμα από τον κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Κατ’επέκταση, και από την έναρξη ισχύος του προμνησθέντος νόμου, οι πτυχιούχοι μόνο του ανωτέρου τμήματος του κλάδου ΠΕ19 διορίζονται και προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτικοί στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου παιδαγωγικής κατάρτισης.

Το θέμα της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας των υποψήφιων εκπαιδευτικών έχει πρόσφατα ρυθμιστεί με τις διατάξεις του άρθρου 2 και τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Κ. ΠΟΥΛΙΑ

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τo ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας

Με αφορμή το ζήτημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας και των «καθηγητικών σχολών»,  ο Σύλλογος απέστειλε νέα επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής(ή κατεβάστε την σε pdf).

Read More »

Απάντηση ΥΠΕΣ στην επιστολή διαμαρτυρίας για τη θέση Μηχανικού στον ΟΤΕ

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύλλογος Αποφοίτων στον ΟΤΕ για την προκήρυξη θέσης Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών για IP δίκτυα, λάβαμε γνώση της παρακάτω επιστολής που απέστειλε η Διεύθυνση Οργανωτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. (Kατεβάστε την σε pdf).
Read More »

Απάντηση ΟΤΕ στην επιστολή διαμαρτυρίας

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει στον ΟΤΕ ο Σύλλογος Αποφοίτων στις 18/1, λάβαμε από την Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΤΕ την παρακάτω απαντητική επιστολή. (Δείτε τη σε μορφή εικόνας)

Read More »

Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΤΕ για προκήρυξη θέσης

Τον Δεκέμβριο του 2009, o OTE εξέδωσε προκήρυξη για τη θέση Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών για IP δίκτυα, από την οποία αποκλείονται οι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων Πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Ο Σύλλογος Αποφοίτων συνέταξε και απέστειλε επιστολή προς τον ΟΤΕ, εκφράζοντας το αίτημα της επαναπροκήρυξης της συγκεκριμένης θέσης. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής (ή κατεβάστε την σε pdf).

Read More »

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τις «καθηγητικές σχολές»

Με αφορμή το ζήτημα των καθηγητικών σχολών που παραμένοι ανοιχτό εδώ και μήνες, ο Σύλλογος απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της επιστολής (ή κατεβάστε την σε pdf).

Read More »