Startup Stories: 3η ενότητα (Πάνελ)

Παρακολουθήστε ολόκληρο το πάνελ του Startup Stories, με τη συμμετοχή των:


Κατεβάστε το βίντεο: Μέρος 1ο (424 MB) | Μέρος 2ο (341 MB).
Δείτε όλα τα βίντεο του Startup Stories στο κανάλι μας στο Vimeo.

Startup Stories: 2η ενότητα (Από τη θεωρία στην πράξη)

Aventurine

Ο Τάσος Φλάμπουρας, ιδρυτικό στέλεχος της Aventurine, μιλάει για την εξάχρονη πορεία της δημιουργίας του Darkfall, του φιλόδοξου online RPG παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πρόσφατα με στόχο τη διεθνή αγορά.


Κατεβάστε το βίντεο (325 MB)

Rento

Ο Φώτος Γεωργιάδης αφηγείται την ιστορία του Rento, της καινοτόμου startup εταιρίας που έβαλε στόχο να αλλάξει τον τρόπο που αναζητούμε σπίτι προς ενοικίαση.


Κατεβάστε το βίντεο (262 MB)

Likno Software

Ο Άρης Φιλοκώστας, απόφοιτος του τμήματός μας, παρουσιάζει το success story της εταιρίας Likno που ίδρυσε το 2000, και του βασικού της προιόντος, του AllWebMenus.


Κατεβάστε το βίντεο (261 MB)

Startup Stories: 1η ενότητα (Θεμέλια του τεχνολογικού επιχειρείν)

Χρηματοδότηση της καινοτομίας: η περίπτωση του OpenFund

Γιώργος Τζιραλής και Γιώργος Κασσελάκης, ιδρυτικά μέλη ελληνικού OpenCoffee και εκτελεστικά μέλη Openfund.


Κατεβάστε το βίντεο: Παρουσίαση (290 MB) | Ερωτήσεις Κοινού (141 MB).

Οδηγός του νέου επιχειρηματία: πώς θα ιδρύσετε μια μικρομεσαία επιχείρηση

Γιάννης Βιτζιλαίος, λογιστής-φοροτεχνικός, σύμβουλος επιχειρηματικότητας


Κατεβάστε το βίντεο: Παρουσίαση (267 MB) | Ερωτήσεις Κοινού (123 MB).

Startup Stories: Χαιρετισμοί

Μανόλης Πλατάκης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων προλογίζει την εκδήλωση.


Κατεβάστε το βίντεο (59 MB).

Παναγιώτης Γεωργιάδης

Ο χαιρετισμός του καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη.


Κατεβάστε το βίντεο
(134 MB).

Startup Stories: Το δικό σας feedback

Πριν μια εβδομάδα, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Microsoft Innovation Center, πραγματοποιήθηκε το Startup Stories. Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων έφερε σε επαφή φοιτητές και αποφοίτους με νέους επιχειρηματίες, πρόσφερε πρακτικές συμβουλές και χρήσιμα insights σε εκκολαπτόμενους entrepreneurs και ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής startup κοινότητας. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο υποδεχτήκατε το Startup Stories μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας έβαλε σε σκέψεις για τη διοργάνωση και άλλων πρωτοβουλιών παρεμφερούς ενδιαφέροντος στο μέλλον.

Με την ευκαιρία αυτού του post, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους προσκεκλημένους ομιλητές για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου. Ευχαριστίες χρωστάμε ακόμη και στον συναπόφοιτο Σπύρο Κακούρη, ο οποίος διεκπεραίωσε τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.Οι παρουσίασεις και το βιντεοσκοπημένο υλικό από την εκδήλωση θα προστεθούν στο site μέσα στις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, μπορείτε να δειτε φωτογραφίες από το event στο σχετικό album στο facebook.

Αν βρισκόσαστε ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν στο event, παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα αξιολόγησης. Οι απαντήσεις σας θα μας φανούν χρήσιμες ώστε να γνωρίζουμε ποια σημεία να προσέξουμε στην οργάνωση μελλοντικών εκδηλώσεων.

Μέχρι να μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξαναπούμε σε κάποια μικρότερη ή μεγαλύτερη εκδήλωση, συνεχίστε να μεταφέρετε στο Σύλλογο τις παρατηρήσεις και τις ιδέες σας. Στο επανιδείν και καλές γιορτές.

Startup Stories: Ανακοίνωση και πρόγραμμα εκδήλωσης

Ο Σύλλογος Αποφοίτων προσκαλεί φοιτητές κι αποφοίτους του Τμήματος καθώς και λοιπούς ενδιαφερόμενους την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Microsoft Innovation Center, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση Startup Stories που διοργανώνει εκεί.

Διάφοροι πρωτεργάτες των startups, ιδρυτές εταιριών, νέοι επιστήμονες κι επαγγελματίες, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, οπότε ελάτε φορτωμένοι με περιέργεια και φιλομαθές πνεύμα. Θα έχετε την ευκαιρία να λύσετε ό,τι απορίες μπορεί να έχετε για το στήσιμο μιας νέας επιχείρησης τεχνολογίας, από τους τρόπους χρηματοδότησης ως τη γραφειοκρατία, και αναμφίβολα μερικές που θα σας γεννηθούν στην πορεία! Θα ακούσετε «ομοιοπαθείς» να μοιράζονται μαζί σας τις εμπειρίες τους και να αφηγούνται τις ιστορίες τους, θα γνωρίσετε μελλοντικές επαγγελματικές επαφές, και θα φωτίσετε λίγο παραπάνω αυτόν τον μυστηριώδη κι ανεξερεύνητο δρόμο που εμφανίζεται ως τρίτη επιλογή στο σταυροδρόμι «ιδιωτικού» και «δημόσιου τομέα»: αυτόν που χτίζεις μόνος σου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές

Πρόγραμμα

Διαδικαστικά

Ημέρα: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα: 18:00
Tόπος: Microsoft Innovation Center
Λεωφ. Βασ. Σοφίας 103 (μετρό: στ. Μέγαρο Μουσικής) [Χάρτης]

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο σχετικό facebook event ή αφήνοντας ένα σχόλιο κάτω από αυτό το post.