Νεότερες εξελίξεις και εκδήλωση για τις «καθηγητικές σχολές»

Με την τροπολογία που αναγνωρίζει επιλεκτικά ως καθηγητική σχολή πληροφορικής μόνο το τμήμα ΔΤΨΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά –η οποία μας απασχόλησε έντονα στη διάρκεια του καλοκαιριού– να έχει πλέον ψηφιστεί από τη Βουλή, η κοινότητα των καθηγητών πληροφορικής βρίσκεται σε αναβρασμό, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις της.

Λίγες μέρες πριν από την τελική ψήφιση της τροπολογίας, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας είχε προχωρήσει στην σύνταξη υπομνήματος με αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ζητούσε την απόσυρση της τροπολογίας και έπαιρνε θέση υπερ της θέσπισης αντικειμενικών κριτηρίων για την αναγνώριση «καθηγητικών σχολών». Ακόμη, ομάδα καθηγητών πληροφορικής δημιούργησε ειδικό blog με αντικείμενο την ενημέρωση και την κινητοποίηση του κλάδου. Οι καθηγητές πληροφορικής έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δικαστικό αγώνα.

Οι παραπάνω φορείς καλούν σε ανοιχτή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Παραθέτουμε το κείμενο πρόσκλησης της συνάντησης από τον δικτυακό τόπο της ΕΠΕ:

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία εντάσσονται νέα τμήματα στους κλάδους Πληροφορικής και την επιλεκτική αναγνώριση της παιδαγωγικής επάρκειας για τους αποφοίτους ενός μόνο εκ των δεκάδων τμημάτων Πληροφορικής ΑΕΙ και ενόψει της εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων που αφορούν τις αναθέσεις μαθημάτων, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας καλεί όλους τους Πληροφορικούς του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα των ΑΕΙ σε συνάντηση προκειμένου να γίνει εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης και να προγραμματιστούν οι δικαστικές και πολιτικές κινήσεις που θα λάβουν χώρα στους επόμενους μήνες για την προώθηση των προτάσεων της ΕΠΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 στην αίθουσα Α22 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Πολυτεχνειούπολη στο Ζωγράφου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων θα παρευρεθεί στην παραπάνω εκδήλωση, με διάθεση να ενημερωθεί και να ενημερώσει για τις πολλαπλές διαστάσεις του ζητήματος των καθηγητικών σχολών.

Υ.Γ. Για την επίσημη θέση του Συλλόγου Αποφοίτων ως προς το θέμα των καθηγητικών σχολών, σας παραπέμπουμε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ..

One Comment

  1. Posted 10/09/2009 at 18:19 | Permalink

    Σημειωτέον ότι υπάρχουν δύο εμφανείς αβλεψίες στην πρόσκληση της ΕΠΕ ως προς τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης. Κατα πρώτον το τμήμα Πληροφορικής εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη και όχι στην Πολυτεχνειούπολη. Κατά δεύτερον, δεν έχουμε αίθουσα Α22, έχουμε όμως αίθουσα Α2 και μάλλον σε αυτήν αναφέρεται η ανακοίνωση. Δεν πιστεύω να μπερδευτεί κανείς, αλλά τα αναφέρω καλού-κακού.

    Αν είστε μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων και σκοπεύετε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, θα μας ενδιέφερε να μας αφήνατε εδώ ένα σχόλιο.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*