Τροπολογία για καθηγητικές σχολές

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το τμήμα μας δε θεωρείται με βάση το νόμο καθηγητική σχολή. Το ίδιο ισχύει για όλα τα τμήματα Πληροφορικής (ΠΕ19). Την κατάσταση αυτή επιχειρεί να ανατρέψει το υπουργείο Παιδείας  με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για τα ΤΕΙ εντάσσοντας μεροληπτικά στις καθηγητικές σχολές μόνο το τμήμα Διδακτικής της Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (το οποίο μάλιστα πρόσφατα άλλαξε όνομα σε σκέτο «Ψηφιακών Συστημάτων» στην προσπάθειά του να αναγνωριστεί ως τμήμα Πληροφορικής, όπως και συνέβη) . Η τροπολογία είναι διαθέσιμη εδώ.

Αυτό δημιουργεί μια δυσάρεστη κατάσταση για τους αποφοίτους μας (όπως και όλους τους αποφοίτους τμημάτων Πληροφορικής) καθώς οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά θα προηγούνται στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το διορισμό στην εκπαίδευση έναντι όλων των υπολοίπων αποφοίτων Πληροφορικής (πλην όσων έχουν παρακολουθήσει ΑΣΠΑΙΤΕ).

Το θέμα έθεσαν υπόψην του Συλλόγου μας, και τους ευχαριστούμε πολύ γι’  αυτό, οι απόφοιτοι Πέτρος Χ. με e-mail που έστειλε στο Δ.Σ. και Αλέξανδρος Ρ. με σχετικό νήμα που άνοιξε στο ανεπίσημο φόρουμ των φοιτητών του τμήματος. Στο νήμα αυτό διεξάγεται ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε.

Ενημέρωσα χτες τον πρόεδρο του Τμήματος σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν το είχε υπόψη του αλλά το κρίνει ως σημαντικό με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα τμήματα Πληροφορικής μόλις ψηφιστεί αυτός ο νόμος. Από Σεπτέμβρη, θα πρέπει τα τμήματα Πληροφορικής να έρθουν και πάλι (όπως πρόσφατα για το Π.Δ. που καθόρισε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων) σε συνεργασία και με την αρωγή των Συλλόγων Φοιτητών και Αποφοίτων.

Εκ μέρους του Δ.Σ. σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε το θέμα με πολλή προσοχή, κινούμαστε για τη δραστηριοποίηση όλων των ενδιαφερομένων και θα σας ενημερώνουμε για οποιοδήποτε εξέλιξη υπάρχει. Οποιοσδήποτε απόφοιτος έχει πληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα επιβάλλεται να τη συνεισφέρει. Τέλος, πρέπει όλοι οι απόφοιτοι να βρισκόμαστε σε επιφυλακή για προσπάθεια και αγώνες στο επερχόμενο φθινόπωρο.

Συμμετάσχετε στη σχετική συζήτηση:

6 Comments

 1. Ανια Σωτηροπούλου
  Posted 29/07/2009 at 07:46 | Permalink

  Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο νόμος έχει *ήδη* ψηφιστεί. Μάλιστα από χθες (28/7/09) έως και αύριο (30/7/09) στις διευθύνσεις και τα γραφεία β/θμιας εκπαίδευσης της χώρας δέχονται σχετικές αιτήσεις, ενώ το πρόκριμα για τους πτυχιούχους του τμήματος του ΠαΠει θα γίνει αυτόματα από το Υπουργείο.

  Το θέμα είναι ότι – όπως τουλάχιστον λέει το ΥΠΕΠΘ – δεν είναι θέμα ΠΔ επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

  Δυστυχώς, από την εποχή της «Επετηρίδας Πληροφορικής» και των αγώνων που είχαν γίνει τότε (το mirror site στο http://cgi.di.uoa.gr/~epetir/ για όποιον ενδιαφέρεται), αφήναμε το θέμα της «παιδαγωγικής επάρκειας» για να μη χάσουμε «άλλες θέσεις».

 2. Posted 1/08/2009 at 20:47 | Permalink

  Άνια, έχουμε ενημερωθεί και από άλλη πηγή ότι έχει ήδη σταλεί σχετική εγκύκλιος η οποία προετοιμάζει την εφαρμογή της τροπολογίας. Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτό γίνεται ενώ το σχέδιο νόμου *δεν* έχει ακόμα ψηφιστεί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής, το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης», το οποίο ενσωματώνει την τροπολογία που μας ενδιαφέρει, θα συζητηθεί στις 25-27 Αυγούστου. Το διευκρινίζω πιο πολύ για τυπικούς λόγους, γιατί κατά τ’ άλλα δεν είμαι σε θέση να πω αν αυτό το γεγονός μας δίνει κάποια παραπάνω περιθώρια αντίδρασης.

 3. pppetros
  Posted 13/10/2009 at 02:51 | Permalink

  Mpravo Manoli!

 4. Γρηγορης Φαναρας
  Posted 13/10/2009 at 09:01 | Permalink

  keep up the good work emufear

 5. Λενα
  Posted 10/03/2010 at 22:34 | Permalink

  Εγω ειμαι μαθητρια επαλ στον τομεα πληροφορικής και θελω να δηλωσω στο μηχανογραφικο ΑΣΠΑΙΤΕ ομως παρατηρησα οτι σχεδον σε ολους τους τομεις υπαρχει αυτη η επιλογή…ομως οχι στον τομεα που εχω επιλεξει εγω. μηπως ξερεται γιατι?

 6. Posted 24/11/2015 at 21:40 | Permalink

  Dialogi ogrodzeniowe są nadzorowane antykorozyjną
  nawierzchnią cynku ogniowego również lakierowane proszkowo Proste w zestawu architektury mogą stanowić kładzione na podmurówce podtrzymującej przed
  zarysowaniami natomiast niedociągnięciami machinalnymi

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*