Χαιρετισμός του προέδρου προς τους πρωτοετείς φοιτητές

Καλημέρα σας,

Είμαι ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, σας καλωσορίζω στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία.

Στις μέρες μας, επιχειρείται συστηματικά και περισσότερο από ποτέ η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου αλλά στέκομαι εδώ σήμερα ανάμεσά σας όντας βέβαιος πως είστε έτοιμοι να τους διαψεύσετε και πως το τμήμα μας θα κάνει τα πάντα για να σας βοηθήσει.

Δυστυχώς ο δρόμος μπροστά σας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Παραδείγματος χάριν όταν πριν από μερικά χρόνια ήμουν στη θέση σας αυτό το αμφιθέατρο δεν υπήρχε (ούτε και τα άλλα δύο φυσικά) και έπρεπε να κάνουμε μαθήματα τα βράδια στο βιολογικό, κάπου μακριά στην πανεπιστημιούπολη.

Με κάποια από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε όταν με το καλό αποφοιτήσετε σε μερικά χρόνια καταπιάνεται ο νεοσύστατος σύλλογος μας. Λειτουργώντας για πρώτη χρονιά με εκλεγμένο Δ.Σ. κάνει τις πρώτες του προσπάθειες για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση του αποφοίτου στην αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα οργανώνουμε εκδηλώσεις πάσης φύσεως που αφορούν τις διεξόδους των αποφοίτων καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια, προβάλλουμε το τμήμα μας προς τα έξω, φέρνουμε τους αποφοίτους πιο κοντά, αλιεύουμε ευκαιρίες εργασίας και μαχόμαστε για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

[Στο μέτωπο των επαγγελματικών δικαιωμάτων υπήρξε πρόσφατα μια κερδισμένη μάχη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του τμήματος. Δυστυχώς, η θερινή, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, βουλή μας επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Αναγνώρισε με νόμο το τμήμα Διδακτικής της Ψηφιακής Τεχνολογίας του ΠΑ.ΠΕΙ. ως το μοναδικό τμήμα Πληροφορικής που είναι ταυτόχρονα και καθηγητική σχολή παρά τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ περί του αντιθέτου. Αυτό δημιουργεί αποφοίτους Πληροφορικής δύο ταχυτήτων καθότι η διάταξη αυτή τοποθετεί τους αποφοίτους του εν λόγω τμήματος στην κορυφή του πίνακα του ΑΣΕΠ. Οι θέσεις διορισμού είναι τόσο λίγες που τελικά θα καταλαμβάνονται μόνο από εκείνους έως ότου ανατραπεί αυτή η νομοθετική ρύθμιση.]

Αν όλα αυτά σας φαίνονται μακρινά και άγνωστα ελάτε να τα συζητήσουμε. Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και ενημέρωση για τις εξελίξεις μπορείτε να μαθαίνετε από το σύλλογό μας, την ιστοσελίδα του και τη mailing list. Φυσικά, μπορείτε και πρέπει να συμμέτεχετε με το Σύλλογο σας, το Σύλλογο Φοιτητών, στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ενταθεί το ερχόμενο διάστημα για την αναίρεση αυτής της αδικίας.

Όσο είστε προπτυχιακοί φοιτητές μπορείτε να γραφτείτε στο σύλλογό μας ως δόκιμα μέλη. Σας καλούμε επίσης να συμμέχετε στις εκδηλώσεις που θα διοργανώνουμε και να μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε μας για ό,τι σας απασχολεί για το άμεσο και το απώτερο μέλλον. Η ιστοσελίδα μας είναι alumniclub.di.uoa.gr ενώ μπορείτε να μας βρείτε και σε facebook, twitter και linkedin.

Αυτά από μένα, καλή τύχη σε όλους. Ευχαριστώ πολύ.

Υ.Γ. Με το παραπάνω κείμενο (εξαιρουμένης της παραγράφου σε [] για λόγους απλότητας και έλλειψης χρόνου) απευθύνθηκα στους πρωτοετείς φοιτητές στη χτεσινή τελετή.

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ τον πρόεδρο του τμήματος Καθηγητή κ. Σφηκόπουλο που έδωσε βήμα στο σύλλογό μας στην εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*