Παρουσίαση του Συλλόγου στην υποδοχή πρωτοετών

Σήμερα στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματός μας μοιράστηκαν φυλλάδια με πληροφορίες για το Σύλλογο Αποφοίτων και μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, χαιρετίζοντας τους πρωτοετείς φοιτητές. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη που μας έδωσε βήμα σε αυτή την εκδήλωση.

Ομιλία του προέδρου:

Καλημέρα σας, ονομάζομαι Δημήτρης Ράπτης και είμαι ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος.

Καταρχάς, θέλω να σας συγχαρώ (με τη σειρά μου) για την επιτυχία και εισαγωγή σας στο αρχαιότερο και πιο αξιώνυμο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης και για την επιλογή σας να ασχοληθείτε με την Επιστήμη των Υπολογιστών.

Σε μια συντηρητική κοινωνία όπως η ελληνική, όπου αυτά τα χαρακτηριστικά της εντείνονται λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η επιλογή να στραφείτε σε μια προοδευτική επιστήμη όπως η Πληροφορική κάθε άλλο παρά αυτονόητη ήταν.

Οι διαδεδομένοι τρόποι σκέψεις, ο φόβος της ανασφάλειας, η επιθυμία του σίγουρου, είναι όλα πράγματα με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι. Ο μεγαλύτερος από τους παρόντες φόβους είναι αυτός της αλλαγής. Το ζήτημα είναι να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος γιατί ο κόσμος χρειάζεται την αλλαγή, επιζητεί το μη δοκιμασμένο κι άπειρο, και χρειάζεται το άγνωστο, το νέο. Εσείς μπορείτε να είστε αυτό το νέο.

Έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα, με την είσοδό σας στο Τμήμα μας που αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα 100 καλύτερα τμήματα Πληροφορικής στον κόσμο.

Κι ευελπιστούμε ότι εμείς, οι απόφοιτοι και παλιοί συνάδελφοί σας, θα μπορέσουμε να σας στηρίξουμε στην υπόλοιπη πορεία σας. Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την υποστήριξη των μελών και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε εσάς και να συνδέσουμε τους αποφοίτους με την αγορά εργασίας.

Στα φυλλάδια που σας έχουμε μοιράσει θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο και τη βοήθεια που θέλουμε να σας παρέχουμε.

Αυτά από μένα, καλή τύχη σε όλους σας και σας ευχαριστώ πολύ.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*