Συνεχιζόμενη κινητικότητα για τις καθηγητικές σχολές

Το γνωστό πλέον ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας των καθηγητικών σχολών πληροφορικής παραμένει στην επικαιρότητα καθώς, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες είχαμε την πρώτη εφαρμογή της γνωστής τροπολογίας Λυκουρέντζου, με την ανακοίνωση των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών και ωρομισθίων ΠΕ19/20. Από τα δεδομένα των πινάκων προκύπτει ότι οι ευνοημένοι της τροπολογίας που αναρριχήθηκαν στους πίνακες χάρη σε αυτή είναι τουλάχιστον 170. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, χάρη στην τροπολογία, οι αναπληρωτές που θα τοποθετηθούν στα σχολεία κατά το τρέχον σχολικό έτος θα προέρχονται στην πλειονότητά τους από μία και μοναδική σχολή, το τμήμα ΔΤΨΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πίνακες αναπληρωτων ΠΕ19 με παιδαγωνική κατάρτιση 2006-2009

Μετά τη δημοσίευση των πινάκων, ένας μεγάλος αριθμός θιγόμενων καθηγητών προχώρησε σε κατάθεση ενστάσεων. Εφόσον οι ενστάσεις δεν γίνουν δεκτές, οι καθηγητές έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων εξακολουθεί να ασχολείται ενεργά με το θέμα, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με καθηγητές πληροφορικής και επιδιώκει να ενημερώνεται και να παρεμβαίνει. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, τη Δευτέρα 9/11, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων είχε συνάντηση στο χώρο του ΥΠΕΠΘ με τον κ. Θ. Σακαλίδη, τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ και τον κ. Κ. Κουτρουμάνο, γενικό διευθυντή διοίκησης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων άκουσε τις θέσεις των στελεχών του ΥΠΕΠΘ και επιπλέον ζήτησε και έλαβε την υπόσχεση από την πολιτική ηγεσία για μια μελλοντική συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Πανάρετο.

Το μεγάλο στοίχημα για τους πληροφορικούς αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί λύση στο ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας, έστω και προσωρινή, πριν τον Φεβρουάριο του 2010 που θα εκδοθούν οι νέες προκηρύξεις για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ — και σε αυτή την κατεύθυνση στρέφονται πλέον οι προσπάθειές μας.

One Comment

  1. Posted 7/07/2014 at 06:38 | Permalink

    Je terminerai de voir tout cela dans la soirée

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*